Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 29. 09:15, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészség

Külföldről járt Magyarországra szeszes italokat lopni – videóval

Külföldről járt Magyarországra szeszes italokat lopni – videóval

A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a letartóztatásban lévő horvát állampolgárt, aki több üzletet is megkárosított Zala és Somogy vármegyékben.

A vád lényege szerint a húszas éveiben járó férfi 2023 januárjában kifejezetten abból a célból érkezett Magyarországra, hogy élelmiszer boltokból drágább alkoholos italokat lopjon.

A vádlott két nap alatt hét üzletben fordult meg, melyekből öt alkalommal járt sikerrel. A férfi módszere az volt, hogy egy kisebb, műanyag kosarat pakolt tele jobbára minőségi szeszes italokkal, majd azt a bejárati ajtó közelében hagyta. A terhelt ezt követően a kijáratnál kiment a boltból, de kis idő múlva visszatért és kihúzta a kosarat a bejáraton keresztül.

A fonyódi üzlet dolgozói azonban a férfit tetten érték és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

A vádlott összességében 680.000 forint értékű termékeket tulajdonított el.

Az ügyészségi indítványokkal egyezően a Fonyódi Járásbíróság a vádlottal szemben három év hat hónap börtönbüntetést, négy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki, valamint négy évre kiutasította Magyarország területéről. A döntés fellebbezések folytán nem jogerős.

A videófelvételt az egyik sértetti üzlet biztonsági kamerája rögzítette a bűncselekményről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.