Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Február 29. 23:13, szerda | Helyi
Forrás: mmonline

Közel egy milliárdos fejlesztés Veszprémben

Közel egy milliárdos fejlesztés Veszprémben

Az ipari automatizálásban használatos szenzorokat gyártó vállalat a fejlesztéshez 260 millió forint uniós támogatást kapott.

A veszprémi székhelyű Balluff Elektronika Kft. mintegy hétszázmillió forintos beruházással új érzékelőket fejleszt és megújítja a gyártástechnológiát. A tavaly indult és 2013. július végéig tartó beruházás keretében több fontos érzékelőcsaládot fejlesztenek tovább. A kifejlesztett új szenzorokat a többi között szerszámgépekben, szerelőberendezésekben, valamint az autóiparban munkafolyamatok vezérlésére, szabályozására és automatizálására használják majd. A vállalat a kutatás-fejlesztéshez szükséges mérések, elemzések elvégzéséhez egy háromdimenziós leképezésre alkalmas ipari röntgengépet is vásárolt.

Az új gyártástechnológia bevezetésével a jelenleginél magasabb hatékonyságot és termékminőséget érnek majd el, és az alacsonyabb előállítási költségeknek köszönhetően nagyobb forgalmat terveznek. A 18 ezer négyzetméter alapterületű veszprémi gyárban több mint hétezer féle terméket állítanak elő, amelyet Németországba exportálnak, majd értékesítési hálózatukon keresztül világszerte értékesítenek.

A cég vevői között hazai és külföldi szerszámgépgyártók, megmunkáló központok gyártói és automatizált gyártócellákat előállító vállalatok szerepelnek. Jelentős számú Veszprémben gyártott szenzor működik például az Audi, a General Motors és az új Mercedes Benz magyarországi autó- és motorgyáraiban. A jelenleg 642 embert foglalkoztató társaság nettó árbevétele 2011-ben 14,7 milliárd forintot tett ki, az idén 5-10 százalékos növekedést terveznek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára