Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 30. 10:06, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Kolozsvár-Budapest és Bukarest-Budapest járatot indít egy román légitársaság

Kolozsvár-Budapest és Bukarest-Budapest járatot indít egy román légitársaság

Kolozsvár-Budapest és Bukarest-Budapest járat indítását hirdette meg a román AirConnect légitársaság.

A társaság honlapján elérhető adatok szerint október 15-től keddi és szombati napokon indulnak Kolozsvárról és Bukarestből az AirConnect légitársaság gépei Budapestre és vissza. Mindkét járaton a 68 férőhelyes ATR-72-68Y típusú légcsavaros repülőgép repül, mely egy óra 15 perc alatt teszi meg a Kolozsvár-Budapest, és egy óra 50 perc alatt a Bukarest-Budapest távot.

A kolozsvári járaton a jegy ára egy útra 50 eurónál, a bukarestin 54 eurónál kezdődik. Az alapjeggyel az utazó egy darab hat kilogrammos kézipoggyászt vihet magával. A beszállókártyát online kell kiváltani.

Az AirConnect román légitársaságot - a honlapján közölt adatok szerint - öt román magánbefektető hozta létre azzal a céllal, hogy a regionális piacot szolgálja. A társaság júliusban kezdte el működését egy ATR-72-600-as repülőgéppel, és a román turisták által kedvelt tengerparti desztinációkra működtetett charter járatokat.

Az AirConnect korábbi közlése szerint a társaság flottája augusztusban további két ATR-72-600-assal bővül, amelyekkel romániai belföldi járatokat kívántak indítani.

A honlap friss adatai szerint október közepén indulnak a Bukarestet Nagybányával, Nagyszebennel, Marosvásárhellyel, és Suceavával összekötő járatok is. A honlapon több erdélyi várost a román tengerparttal összekötő járatokat is feltüntettek, ezek indításánál azonban nem jelenik meg időpont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.