Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Március 18. 07:22, vasárnap | Helyi
Forrás: Veszprémi Állatkert

Kis katták születtek

Kis katták születtek

Egyszerre 4 kis gyűrűsfarkú maki, más néven katta látta meg a napvilágot a Veszprémi Állatkertben.

Állatkertünk gyűrűsfarkú maki családja, mely egy hímből és annak három nőstényéből áll, a sikeres tenyészprogramnak köszönhetően minden évben apróságokkal örvendezteti meg a látogatókat és a szakembereket. A most született 4 kölyök két anyától született, melyek egyenlőre egész nap hátukon, illetve hasukon hordozzák kicsinyeiket, de nevelésükből az egész csapat ki fogja venni a részét.

A kattáknál a nőstények a domináns egyedek, ők keresik ki a nekik szimpatikus hímet. Azt a hímet pedig, amelyik nem nyeri el tetszésüket, elűzik a csapatból. Állatkertünkben két kattacsapat él: a tenyészcsapat, mely most 4 kölyökkel gazdagodott, valamint egy csak hímekből álló csoport, melyek a vörös varikkal és impalákkal együtt láthatóak a maki ösvényen.

A katták Madagaszkárról származnak, könnyen felismerhetőek hosszú, gyűrűs mintázatú farkukról, melyet járás közben magasra emelnek. Mókás külsejükkel és játékos viselkedésükkel mindig elnyerik a látogatók rokonszenvét.

Az apróságokat minden látogató megcsodálhatja a barnamedvékkel szembeni kifutójukban.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.