Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Október 23. 16:59, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: veszport

Kínában járt a veszprémi delegáció

Kínában járt a veszprémi delegáció

Az oktatási és kereskedelmi kapcsolatok erősödését remélik a látogatástól. Ningbo városával 1998-ben kötött együttműködési megállapodást Veszprém.

Brányi Mária alpolgármester, a delegáció vezetője sajtótájékoztatójukon elmondta, az idők folyamán ez a kapcsolat kulturális téren és a megyei kereskedelmi és iparkamara révén gazdasági területen kibővült és fejlődött. A kínai, hatmillió lakossal rendelkező város képviselői többször jártak már Veszprémben, legutóbb szeptemberben vették fel például a szakmai kapcsolatot a vöröskereszttel. Brányi Mária kiemelte, céljuk az együttműködés kibővítése, ezért a négynapos programra velük tartott a Pannon Egyetem rektori megbízottja, Hartung Ferenc is.

Józsa Tamás kabinetfőnök az október eleji látogatás kapcsán kifejtette, az első nap szakmai programjaik között ellátogattak az üzleti negyedbe és a kikötőbe is, amely egyébként Kína második és a világ ötödik legnagyobb ilyen létesítménye és ahol több százezren dolgoznak. Itt esett szó a kereskedelmi együttműködésről, mely elsősorban az élelmiszer-beszállítás terén valósulhatna meg, például hústermékek és magyar borok esetén.

Másnap alap- és középfokú iskolákat ismertek meg, ahol felmerült annak a lehetősége, hogy felvegyék a kapcsolatot veszprémi oktatási intézménnyel. A harmadik napon a harmincezres ningboi egyetemre látogattak el és az ottani konferencia-központban. Ekkor másfél órást előadás keretében bemutathatták Magyarországot és Veszprémet is. Az utolsó napon pedig kulturális programokon vehettek részt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.