Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 13. 14:23, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Kézi váltóval tör előre a jubiláló Aston Martin

Kézi váltóval tör előre a jubiláló Aston Martin

Nemrégiben egy sportautó még elképzelhetetlen lett volna kézi váltó hiányában, azonban mára a pillanat tört része alatt gangoló automaták már átvették a kapcsolás örömét rejtő szerkezet helyét. Az Aston Martin a Vantage izgalmasabb verziójában azonban visszahozza a régi hagyományt.

A Vantage V8 vezetési élményre jobban kihegyezett S kivitelében a fokozatok váltogatását a Sportshift II 7SP névre hallgató, hétfokozatú, automatizált váltóra bízták. Egy különkiadás keretei közt viszont a vállalkozó kedvűeknek, valamint a sportos hangulatból cseppnyit sem engedő vásárlóknak lehetőségük lesz kézi váltóval is választani a 436 lóerős modellt.

Közvetlen élményre hangolva
Közvetlen élményre hangolva

Az SP10 névre keresztelt verziót a centenáriumát ünneplő, patinás brit márka 100 éves jubileumi sorozatának egyik tagjaként készíti el a gyártó. A modellt a GT4 versenyszéria ihlette. A 436 lovas motor persze marad, csupán az automata váltó költözik, hogy helyét hatfokozatú manuális vehesse át.

A Vantage V8 S így ráadásul kupéként és roadsterként is elérhető lesz, tehát az élmény mindenképp garantált, az exkluzivitást pedig növeli, hogy csakis Európában kerülnek eladásra az ilyen konfigurációban legyártott példányok.

Az SP10 további különlegessége a kerámiaszürke szín (a roadster titánszürke tetőt kap), az első légterelő, a szénszálas diffúzor és a 19 hüvelykes könnyűfém felnik, amelyek mögött feketébe mártott féknyergek harapnak a méretes tárcsákba.

Hiába keressük a kart - a
Hiába keressük a kart – a „biztonság kedvéért” automatával is kapható a limitált kiadás

A kabinban a fekete szín dominál, ám az egyhangúságot a bőr és az Alcantara, valamint az ezüst öltések kombinációja hatékonyan ellensúlyozza, a középkonzol zongoralakk betéte pedig igazán jól áll. A szériafelszereltség között szerepel a 750 wattos prémium audiorendszer, az elektromosan állítható ülések, a navigáció, a tempomat és a Bluetooth kapcsolat. Az árakról nem nyilatkozott a gyártó, de az eddigi trendek alapján hazai forgalomba helyezéssel 40 millió forintos árcédulára számíthatunk.

Címkék: Úton, autó, martin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.