Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 20. 13:09, péntek | Helyi sport
Forrás: BB kézilabda liga

Két megyei rivális az elődöntőben

Két megyei rivális az elődöntőben

Története során először bajnoki elődöntőt játszhat a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda-együttese. A balatoniak a létező legnehezebb ellenféllel kénytelenek szembenézni, a címvédő MKB Veszprém ellen játszanak

Balatonfüreden a csalódást keltő Magyar Kupa-szereplés után - negyedik lett a BKSE - a bajnokságban vigasztalódna a kézilabdacsapat. A Füred ugyan az elődöntőben esélytelen a címvédő veszprémiek ellen, viszont a bronzérmet még megszerezheti a Csurgói KK-Szeged párharc vesztese ellen, amely várhatóan előbbi lesz. Sótonyi László vezetőedző is úgy fogalmazott, az esélytelenek nyugalmával készülnek az MKB ellen, ám azért szeretnék megmutatni szurkolóiknak, nem a véletlennek köszönhetően jutottak be a legjobb négy közé, igyekeznek tehát becsülettel helytállni a nagynevű ellenfelükkel szemben.

- Németh László és Alexander Ivanov továbbra is sérült. Kettejük kiesésével nagyon leszűkültek a taktikai lehetőségeink, ami tovább nehezíti a helyzetünket. Természetesen becsülettel készülünk, és jó volna a két elődöntőbeli összecsapást arra is felhasználni, hogy formába lendüljünk a későbbi bronzcsatára.

Arra a kérdésre, hogy a Magyar Kupa-szereplést követően felszínre bukott mentális problémákon sikerült-e túllépni Balatonfüreden, Sótonyi edző úgy válaszolt, mindent elkövetett annak érdekében, hogy rendet tegyen a fejekben, és reményei szerint minden játékosa péntekig visszazökken a megfelelő kerékvágásba.

- Természetesen komolyan vesszük az elődöntőt. A balatonfüredieket jól ismerjük, most is láttuk őket játszani a Magyar Kupa négyes döntőjében. Több kiemelkedő teljesítményre képes játékosuk is akad, de az igazi erejük egységükben van. Persze mi szeretnénk minél gyorsabban, két mérkőzéssel lezárni a párharcot - nyilatkozta lapunknak Schuch Timuzsin. Az MKB Veszprém KC beállósa hozzátette, a mostani vetélytárs több tagjával is egy csapatban szerepelt korábban, és társaihoz hasonlóan ő is jó viszonyt ápol a Balaton-partiakkal.

A magyar válogatott játékos, aki az elmúlt két hétben olimpiai kvótaszerzést és Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett, elmondta: sajnálja, hogy Ilyés Ferenc súlyos sérülése kellett ahhoz, hogy ő a nemzeti és a klubcsapatban is több szerepet kapjon. Rossz érzés így csapatba kerülni, de nincs mit tenni, megpróbálok élni a lehetőséggel, és a tőlem telhető lehető legjobbat nyújtani.

- A rájátszásnak a komoly, kiélezett küzdelem miatt van értelme. Az izgalom jót tesz a sportágnak, tetszik a közönségnek, és bevallom, én is nagyon élvezem az olyan találkozókat, amelyet például most a Szeged ellen vívtunk a kupadöntőben. Ha bejutunk a fináléba, ott sem vár ránk kisebb harc - fogalmazott a kézilabdázó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.