Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Július 10. 16:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kéményellenőrzésre biztatja a lakosságot a katasztrófavédelem

Kéményellenőrzésre biztatja a lakosságot a katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem arra biztatja az ingatlantulajdonosokat, hogy még jóval a fűtési szezon kezdete előtt végeztessék el a kémények díjmentes ellenőrzését.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedden az MTI-vel azt közölte: célszerű még a nyári időszakban, nem az utolsó pillanatra hagyva elvégeztetni a kémények karbantartását, ami magánszemélyek számára díjmentes.

Aki az online ügyintézést választja, az a kemenysepres.hu honlapon előre megadhat két-három, kéményellenőrzésre megfelelő napot, a kéményseprők pedig telefonos időpont-egyeztetés után elvégzik a munkát - tette hozzá.

Emlékeztetett arra: a katasztrófavédelem kéményseprőipari tevékenysége jelenleg tizenhét megyében összesen 2592 településre terjed ki.

Arról is szólt: a kéményseprők célja a füstelvezető épségének, valamint a fűtésrendszer jó és biztonságos működésének ellenőrzése, az esetleges problémák kiszűrése, a balesetetek megelőzése, semmiképpen sem a bírságolás. A rendellenes működés feltárása esetén pedig a saját érdekében mindenki intézkedhet a javításról.

A szakember a kéményvizsgálatról tanúsítványt állít ki, amelyen szerepel az utolsó műszaki vizsgálat éve és az ellenőrzés során elvégzett műszeres mérések eredménye.

A kéményseprők készpénzt nem kezelhetnek, nem fogadhatnak el - közölte Hajdu Márton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal