Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2011. Augusztus 30. 05:37, kedd | Helyi sport
Forrás: veszprembarabaskc.hu

Juhász Gabriella pótolhatja Mehlmannt a Barabásnál

Juhász Gabriella pótolhatja Mehlmannt a Barabásnál

Az elmúlt hetekben gőzerővel kereste a megoldást Mehlmann távozására a Veszprém Barabás KC, a Debrecentől érkező, több poszton is bevethető játékosra esett a választás.

A próbajátékon szerepelt, norvég Marianne Storkast nem igazolja le a VBKC, miután a Veszprémben töltött egy hét alatt játszott két mérkőzésen nem mutatott jó teljesítményt.

Kevesebb mint egy héttel a bajnoki rajt előtt már sürgető volt egy új játékos igazolása. A klub vezetése megállapodott a magyar válogatottban is szereplő Juhász Gabriellával. A nemzeti csapatban balszélsőként játszó kézilabdázóra irányítóként is számít Gyurka János – korábban erre a posztra is keresett játékost a VBKC –, Juhásznak nem idegen a feladat, hiszen a DVSC-ben játszott már irányítóként.

Juhász Gabi elsődlegesen szélső, de játszott már a BL-ben és a bajnokságban is irányítót. Tekintettel a mostani, Mehlmann okozta helyzetre, ő egy jó megoldás lehet számunkra, hiszen egyébként is kellett volna egy irányítót igazolnunk. Szombaton kezdődik a bajnokság, így gyorsan kellett lépnünk, Juhászra elsősorban irányítóként számítok, bízom benne, hogy gyorsan be tud épülni a csapatba – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

A 26 éves, 170 cm magas kézilabdázó júniusban nem tudott megegyezni a Debrecennel, új szerződése még nem volt, viszont az alapozást végigcsinálta, így jó formában várja a bajnoki rajtot. A Győri ETO-nál voltam alapozni, nem szerettem volna, hogy a legfontosabb másfél hónap kiessen, mindenképpen edzeni akartam.

Mindenféle szempontból a Veszprém ajánlata volt a legmegfelelőbb számomra, szakmailag is jó kihívásnak tartom. Debrecenben is bevetettek már irányító poszton, ez több felelősséggel jár, ami mindig motivál engem, szeretem a kihívásokat. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy szélsőként is játszani fogok, ezt majd a csapat taktikája és az edző el fogja dönteni. Döntésemben szerepet játszott az is, hogy komoly célokat tűzött ki a Veszprém, valamint két csapattársammal is együtt játszottam Debrecenben – mondta a csapat új szerzeménye.
A hivatalos papírmunka elintézése után szombaton, a Győri Audi ETO KC ellen már bemutatkozhat Juhász Gabriella.
 

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 12:06, kedd | Külföld

Legmodernebb 5. generációs vadászgépeket venne Románia

A román védelmi minisztérium 6,5 milliárd dollárt fordítana ötödik generációs harci repülőgépek beszerzésére.

2023. Szeptember 26. 12:05, kedd | Sport

Német Kupa - Gulácsi visszatér a kezdőcsapatba

Közel egy év után újra pályára lép Gulácsi Péter, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar kapusa.

2023. Szeptember 26. 12:04, kedd | Belföld

Orbán Viktor a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját -

2023. Szeptember 26. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: a második fél évben visszatérhet a gazdasági növekedés

A második fél évben visszatérhet a magyar gazdaság növekedése - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. Fókuszban a forint szakmai rendezvényén kedden Budapesten.