Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Augusztus 30. 05:37, kedd | Helyi sport
Forrás: veszprembarabaskc.hu

Juhász Gabriella pótolhatja Mehlmannt a Barabásnál

Juhász Gabriella pótolhatja Mehlmannt a Barabásnál

Az elmúlt hetekben gőzerővel kereste a megoldást Mehlmann távozására a Veszprém Barabás KC, a Debrecentől érkező, több poszton is bevethető játékosra esett a választás.

A próbajátékon szerepelt, norvég Marianne Storkast nem igazolja le a VBKC, miután a Veszprémben töltött egy hét alatt játszott két mérkőzésen nem mutatott jó teljesítményt.

Kevesebb mint egy héttel a bajnoki rajt előtt már sürgető volt egy új játékos igazolása. A klub vezetése megállapodott a magyar válogatottban is szereplő Juhász Gabriellával. A nemzeti csapatban balszélsőként játszó kézilabdázóra irányítóként is számít Gyurka János – korábban erre a posztra is keresett játékost a VBKC –, Juhásznak nem idegen a feladat, hiszen a DVSC-ben játszott már irányítóként.

Juhász Gabi elsődlegesen szélső, de játszott már a BL-ben és a bajnokságban is irányítót. Tekintettel a mostani, Mehlmann okozta helyzetre, ő egy jó megoldás lehet számunkra, hiszen egyébként is kellett volna egy irányítót igazolnunk. Szombaton kezdődik a bajnokság, így gyorsan kellett lépnünk, Juhászra elsősorban irányítóként számítok, bízom benne, hogy gyorsan be tud épülni a csapatba – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

A 26 éves, 170 cm magas kézilabdázó júniusban nem tudott megegyezni a Debrecennel, új szerződése még nem volt, viszont az alapozást végigcsinálta, így jó formában várja a bajnoki rajtot. A Győri ETO-nál voltam alapozni, nem szerettem volna, hogy a legfontosabb másfél hónap kiessen, mindenképpen edzeni akartam.

Mindenféle szempontból a Veszprém ajánlata volt a legmegfelelőbb számomra, szakmailag is jó kihívásnak tartom. Debrecenben is bevetettek már irányító poszton, ez több felelősséggel jár, ami mindig motivál engem, szeretem a kihívásokat. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy szélsőként is játszani fogok, ezt majd a csapat taktikája és az edző el fogja dönteni. Döntésemben szerepet játszott az is, hogy komoly célokat tűzött ki a Veszprém, valamint két csapattársammal is együtt játszottam Debrecenben – mondta a csapat új szerzeménye.
A hivatalos papírmunka elintézése után szombaton, a Győri Audi ETO KC ellen már bemutatkozhat Juhász Gabriella.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.