Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 19. 14:03, szombat | Belföld
Forrás: mti

Jótékonysági gálát tartanak az Operettszínház balesetet szenvedett fiatal balerinájáért

Jótékonysági gálát tartanak az Operettszínház balesetet szenvedett fiatal balerinájáért

December 5-én jótékonysági táncgálát rendez a Budapesti Operettszínház Tóth Nikolettért, a teátrum fiatal balerinájáért, aki súlyos balesetet szenvedett a terézvárosi házomlásban.

A jótékonysági gálaesten 14 klasszikus balett, kortárs-, és néptáncegyüttes csaknem 80 táncművésze lép színpadra. A gálaest ötletgazdája Gallai Zsolt balettművész, a rendezője Apáti Bence, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója - áll az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

Apáti Bence a júniusi balesettel kapcsolatban felidézte, hogy Tóth Nikolett és Babácsi Benjámin táncművészek épp a munkahelyükre igyekeztek, amikor a házomlás történt. Tóth Nikolett a balesetben életveszélyesen megsérült.

A balerinát néhány napja, rövid időre engedték ki a kórházból, jelenleg nem tudja a lábait használni, kerekes székhez van kötve. Tóth Nikolett hisz abban, hogy újra láthatja majd őt a közönség táncolni- fogalmazott a balettigazgató.

Az előadásra megváltott jegyek bevétele a fiatal táncművészt és családját támogatja.

A produkcióban a Badora Társulat, a Bozsik Yvette Társulat, a Budapesti Operettszínház, a Feledi Project, a Győri Balett, a Kecskemét City Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Miskolci Balett, a Magyar Nemzeti Balett, a Pécsi Balett, Pirók Zsófia, a Re-Production Dance Company és a Szegedi Kortárs Balett művészei vesznek részt.

Fotó: mti

Címkék: balerina, baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.