Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. Szeptember 19. 11:01, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: saját tudósítás

Jolly Joker Zrt Veszprémben?

Jolly Joker Zrt Veszprémben?

Jolly Joker Közüzemi Zrt. címmel tartottak sajtótájékoztatót a szocialisták délelőtt.

Hartmann Ferencképviselő elmondta, hogy több alkalommal is jelezték a városvezetés felé, hogy a költségvetésbentervezett bevételek túlzóak. Időben szóltunk, de nem hallgattak rá és az ingatlan eladásbólvárt bevételek mindössze 1,5 %-ra teljesültek, hasonlóan az illeték bevétel is jelentősen kevesebb a vártnál, így a város 270 millió Ft-os megszorításra, zárolásra kényszerül.

A parkolóház megvalósítása körül már a kezdetektől fogva csak szaporodtak a kérdőjelek és a legutóbbi közgyűlésen a város jelezte, el kívánállni a befektetővel való további együttműködéstől. Hartmann Ferenc emlékeztetett rá, hogy többször módosításra került a szerződés, de a kedvezőbb feltételek sem segítették a beruházót.

Az utolsó utáni órában vagyunk azért, hogy a parkolóház viszont elkészülhessenközpénzek felhasználásával, a VKSZ bevonásával kívánja megvalósítani.

Hartmann Ferenc és Katanics Sándor képviselők

"...Mint nyuszit, vagy Jolly Jokert- veszik elő a közüzemi zrt.-t ismételtena cilinderből...."

A VKSZ, mit közszolgáltatóaz elmúlt időszakban többek között a tervezett strand, aPannon Tiszk, a Kossuth utcai tanbolt,a Veszprém Aréna parkolójaés a Vár utcai ingatlanok finanszírozójaként is feltünt. Ebbe a sorba áll be a parkolóház terve is.

Felmerül a kérdés: Milyen hatással van ez a városi közszolgátásokra és azok árára? Legyen végre elég! Ne használja aranytojást tojó tyúkként a város közüzemi cégét. Ha nincs befeketető partner akkor álljon el a beruházástól, ha talál akkor a szocialista képviselők azt támogatják, de ne városi pénzből történjen a beruházás.

Katanics Sándor képviselő az "üzemszerű aranytojás tojatás" jezőt használta a kialakult helyzetre. Megemlítette, hogyaz összevont intézmény irányításimodell bruttó20 millió Ft-ba került és az átvilágítás finanszírozója a VKSZ volt! Az városvezetés indoklása szerint, mivel a VKSZ lesz az új munkáltató ezért volt szükség erre. Jelenleg 6 hónapos moratórium van életben, de mi lesz ezután, tette fel a kérdést a képviselő. Sok 50 év felettiember, technikai dolgozók munkája kerül veszélybe, devéleménye szerint ez csak a leépítési hullámelső lépcsője, aközalkalmazotti jogviszony is megszünhet és fennálhat a kiszervezés veszélye is.

Együttműködésre nyitottak vagyunk, denehéz ezt kérni, előzetes információk, tárgyalások és egyeztetések hiányában. Véletlenül derült ki az is, hogy a szakszervezetek sem kerültek bevonásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 15. 11:04, szombat | Sport

EURO-2024 - Kitört a futball-láz Kölnben

A házigazda német labdarúgó-válogatott Skócia felett aratott müncheni 5-1-es győzelmével az Európa-bajnokság egyes mérkőzéseinek szintén otthont adó Kölnben is kitört a futball-láz a torna péntek esti nyitómeccse során.