Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Május 15. 13:44, kedd | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Javult a közvilágítási helyzet Veszprémben

Javult a közvilágítási helyzet Veszprémben

Jelentősen javult a közvilágítással kapcsolatos szolgáltatás színvonala Veszprémben, valamennyi fényforrást kicseréltek, egyszerűbb a hibabejelentés is.

Az E.ON leányvállalata, az EH-SZER Kft. 2011. február 1-től négy évre szóló szerződést kötött a közvilágítási lámpatestek üzemeltetésére az önkormányzattal. Az elmúlt időszak tapasztalatairól tartottak beszámolót a városházán.

Némedi Lajos alpolgármester kiemelte, a legszembetűnőbb változás, hogy a hibabejelentést gyorsabb ügyintézés követi, balesetveszélyes helyeken (közlekedési csomópontok, kijelölt gyalogos átkelőhelyek, valamint a fő- és tömegközlekedési utakon fellépő csoportos hibák) esetén a bejelentéstől számított 48 óra, egyéb helyeken hét nap a javítási határidő. Emlékeztetett, a közvilágítás teljesen természetes szolgáltatás, csak akkor figyelünk fel rá, amikor problémát tapasztalunk.

A sajtótájékoztatón elhangzott, elkészült a közvilágítás-hálózat felmérése, rögzítették az egyes lámpák fontosabb paramétereit, helyét, típusát, a fényforrás teljesítményét, a fénypontosságot, valamint az egyes eszközök tulajdonosát is. A munka folyamán minden lámpa egyedi azonosítószámot kapott, ez a hibabejelentések esetében nyújt nagy segítséget.

Az elmúlt egy évben minden lámpatestben kicserélték a fényforrásokat, így a kiégésből származó hibák száma jelentősen csökkent.

Marosfalvi Árpád, az EH-SZER Kft általános ügyvezető igazgatója elmondta, a problémát olykor a kábelek meghibásodása okozza, a passzív rendszer javítására idén országosan 700-800 millió forintot fordít a cég, ami Veszprémet is érinti. Az ügyvezető felhívta a figyelmet, helyi hibabejelentőt is működtetnek Veszprém, Kádárta és Gyulafirátót területén, ami a 30/812-0265 telefonszámon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el