Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2013. Június 20. 15:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

JÁRásŐRök Veszprém környékén

JÁRásŐRök Veszprém környékén

A szolgálatot a 2013. június 18-án megrendezett Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumon ismertették.

A szolgálatot a 2013. június 18-án megrendezett Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumon ismertette dr. Ipsits Csaba, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője, valamint dr. Marx-Zombor Helga, a kapitányság Hivatalának vezetője.

A JÁRásŐR szolgálat olyan lakossági kapcsolattartáson alapuló rendőrségi szolgáltatás, amelynek célja kifejezetten az állampolgárok biztonságérzetének növelése, áldozatvédelmi, bűnmegelőzési tanácsok, kiadványok közvetítése. A JÁRásŐR szolgálatba beosztott rendőrök elsősorban mozgó szolgálatot látnak el, feladatuk a segítő szerep előtérbe helyezése, a helyi állami, civil, egyházi szervezetek, intézmények, kereskedelmi egységek képviselőivel és a lakossággal történő kommunikáció, a helyi sajátosságok megismerése, és a rendőrség iránti bizalom növelése.

Ezt az újfajta rendőrségi szolgáltatást heti egy alkalommal szervezi meg illetékességi területén a Veszprémi Rendőrkapitányság, településenként 2-3 óra időtartamban. A JÁRásŐR személye a helyi körzeti megbízotton kívül más, a kapitányság állományában szolgálatot teljesítő bűnügyi, megelőzési szakember is lehet.

Forduljon hozzánk bizalommal!

A cikkhez kapcsolódó dokumentum itt érhető el!

Címkék: JÁRásŐRök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 22. 09:50, szombat | Sport

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

2024. Június 22. 09:48, szombat | Sport

Ukrán fordítás és győzelem a szlovákok ellen

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken.

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja