Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2011. Augusztus 13. 08:09, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Napló online

Új tartalommal a városszépítési program

Új tartalommal a városszépítési program

Új tartalommal jelenik meg az eddigi városszépítési program, a közterületeket szebbé tételében, színesítésében várják a polgárok, lakóközösségek részvételét.

Erről a megyeszékhely alpolgármestere beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Brányi Mária elmondta, a város szakmai segítséget nyújt a megvalósításhoz. A Közüzemi Szolgáltató Zrt. szakembereinek részvételével készítettek egy javaslattervet azokról a közterületekről, amelyek szebbe tételében várják a lakosság részvételét.

Ezek közé tartozik például a Haszkovó utcai rózsaliget, a Vetési gimnáziumnál a József Attila szobor környéke vagy Gyulafirátóton a kultúrház melletti terület. Azt várják a lakóközösségektől, hogy ötleteket jelentkezzenek, ezeknek a kibontásához szakmai konzulenseket biztosít a város, majd a kivitelezésben is számítanak a polgárokra. Egy-egy helyszínhez 50-60 ezer forintot biztosítanak, a jelentkezési határidő szeptember 9. A programot versenyjelleggel bonyolítják, a Szent Mihály napi búcsú rendezvényeibe illesztik az első három helyezett díjazását.

Az új városszépítési program neve Virágváros Veszprém, vagy Veszprém virágváros lenne, de egyéb ötleteket felé is nyitottak a szervezők.
Lapunk arról érdeklődött, hogy az új program egyben azt is jelenti-e, hogy a korábbi, a Virágos Veszprémért mozgalomban célként kitűzött, az egyéni lakókörnyezet szebbé tételében hirdetett verseny elmarad?

- Az új név azt is jelzi, hogy a virágosítási programot a közterületek, közösségi felületek irányába szeretnénk terelni, de ettől függetlenül köszönettel vesszük, ha valaki a saját, közvetlen környezetét is csinosítja – válaszolta Brányi Mária.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 07:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor a magyar külpolitikát dicsérte

A magyar külpolitika nemzetiérdek-alapú - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn, a Magyar Külügyi Intézet (MKI) alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett budapesti konferencián.

2023. December 05. 07:16, kedd | Bulvár

Dubai befektetők új városközpontot építenének Budapesten

Új \"millenniumi városközpont\" jöhet létre a Rákosrendező pályaudvar területén, mintegy 130 hektáron, amely a modern világvárosok sorába emeli Budapestet - jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter.

2023. December 05. 07:15, kedd | Külföld

Putyin a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat

Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat - jelentette ki Jurij Usakov, az államfő külpolitikai tanácsadója a Life.ru hírportálnak és a Shot Telegram-hírcsatornának.

2023. December 05. 07:14, kedd | Belföld

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

a kormány a zöld energia fokozott hasznosítása érdekében a magyar családokat is segíti a modern napelemes rendszerek telepítésében - jelentette be Lantos Csaba hétfőn az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalán.