Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 22. 15:18, hétfő | Helyi
Forrás: mti

Új rádió kezdte meg adását Veszprémben

Új rádió kezdte meg adását Veszprémben

Méz Rádió elnevezéssel új helyi rádió kezdte meg adását hétfőn Veszprémben; a tizennégy dolgozót foglalkoztató városi médiumot 40 millió forintos költséggel indították - mondta Bóka Viktor a tulajdonos.

Közlése szerint azért választották a méz elnevezést, mert az nosztalgiát ébreszt a veszprémiekben, és emlékeztet az egykori közkedvelt városi rádióra, a Jamre, és szerinte jó szlogeneket lehet a mézzel kapcsolatosan kitalálni.

Herendi Gábor, a Méz Rádió ügyvezető-főszerkesztője és "ötletgazdája" elmondta: Veszprém 50 kilométeres körzetében fogható az adás. Hozzátette: Veszprém az egyetlen megyeszékhely, ahol nem működött helyi rádió.
Emlékeztetett arra, hogy hat éve megszűnt a helyi Jam Rádió, s akkor az utolsó megszólalásában azt mondta, hogy ha egy mód lesz rá, akkor visszatér még rádiósként. Hat év kellett ahhoz, hogy a megfelelő pénzügyi háttér megteremtődjön, s elindulhatott hétfő reggel az adás - mondta Herendi Gábor.

A rádió Veszprémről szól a veszprémieknek - fogalmazott a főszerkesztő, megemlítve: első hírként azt adták közre, hogy egy gyermek született hétfőn hajnalban Veszprémben, a szülőknek pedig gratulált a város "újszülött" rádiója. Elmondta, hogy a technika vadonatúj, a teljes berendezést az Egyesült Államokból hozatták.

Veszprém új rádiója a 103,1 megahertzes frekvencián sugározza adásait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.