Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2011. Augusztus 29. 10:51, hétfő | Helyi
Forrás: veszpremfc.hu

Ismét hazai pályán kapott ki a Veszprém FC az Ajkától

Ismét hazai pályán kapott ki a Veszprém FC az Ajkától

VESZPRÉM FC - FC AJKA 0:1

VESZPRÉM FC - FC AJKA 0:1 (0:1)

Veszprém, 500 néző.

Veszprém FC: Kádár - Garai, Hegedűs (Pálfi a 60. percben), Lang, Bosnjak (Gomez a 65. percben) - Hevesi-Tóth, Finta (Ihász az 55. percben), Leitold, Thiago - Burcsik, Alex. Vezetőedző: Vágó Attila

Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther - Kovács Zs., Kovács Sz., Pothárn, Szabó (Horváth a 80. percben) - Mihalecz (Péter a 90. percben), Vittman (Szalai az 58. percben). Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerző: Pothárn a 15. percben.

A támadó futballt bemutató, de helyzeteit elpuskázó Veszprém FC egygólos vereséget szenvedett a talált gólt szerző Ajkától a megyei rangadón.

A hazaiaknál a sérült Varga Tamás helyett Kádár Balázs kapott szerepet a kapuban, valamint Molnár Zoltán és Czvetkó József is csak a lelátóról szoríthatott társainak. Az első fordulóban duplázó Novothny Soma az U18-as válogatottal Csehországban szerepel felkészülési tornán, így rá sem számíthatott Vágó mester.

A mérkőzés első helyzetére a 10. percig kellett várni. Egy előreívelést követően Alex szelídítette meg a labdát, majd a visszagurította az érkező Hevesi-Tóth elé, aki kapásból centikkel tévesztette el a kapu bal felső sarkát. A 14. percben Gunther baloldali szabadrúgása szállt el a veszprémi fejek fölött, az üresen álló Pákai 5 méterről lőhetett, de Kádár bravúrral védte a rövid sarokra leadott próbálkozást. Az ellentámadásból egy gyors kontra bontakozott ki, Burcsik remek ütemben passzolt Thiago elé, azonban ziccerben Jánosába lőtte a labdát.
Egy perccel később megszerezte a vezetést az Ajka együttese. A baloldali alapvonalnál cselezgető ajkai játékos remek ütemben passzolt vissza a második hullámban érkező Pothárn elé, 16 méterről lövésre szánta el magát, a labda Kádár kezéről a kapuba vánszorgott (0:1). A 20. percben Bosnjak adott be balról, de az érkező Thiago centikkel lemaradt a labdáról. A félidő derekán Alex kapott remek labdát Leitoldtól, s egyedül iramodhatott meg a vendégek kapujára, de gyenge lövését Jánosa könnyedén hárította. A félidő hátralévő részében is a Veszprém játszott mezőnyfölényben, azonban az ajkai védelem remekül zárt, így nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítania a hazaiaknak.

A második játékrészben fokozta a tempót a VFC, a vendégek elsősorban a védekezésre koncentráltak, nem nagyon léptek át a hazaiak térfelére. A 51. percben Garai lekészített labdáját Hevesi-Tóth lőtte kapura, de a vendégek védője útját állta a labdának, a veszprémiek szerint kézzel, de a játékvezető sípja néma maradt. Az 55. percben Burcsik cselezgetett a jobboldalon, majd középről, mintegy 20 méterről ballal kapura lőtt, de a játékszer a két kapufa találkozásáról kifelé pattant.

A második játékrész közepén Thiago veszítette el a labdát a félpályánál, Pothárn egyedül indulhatott meg a veszprémi kapu felé, de nagy helyzetben a kapu fölé bombázott. Egy minutummal később Garai jobboldali beadását Hevesi-Tóth fejelte kapura, azonban Jánosa bravúrral hárított. A 75. percben remek összjáték után ismét Hevesi-Tóth próbálkozott, de lövése elkerülte a kaput. Az utolsó lehetőség a fiatal Burcsik előtt adódott, aki ismét remekül hozta helyzetbe magát, de ígéretes próbálkozása az egyik ajkai védő lábában elakadt.

Vágó Attila: Az Ajka nem tett semmit a győzelemért, nem érdemelte meg a sikert, a döntetlen igazságosabb lett volna. Azért jó csapat az Ajka, mert egy helyzetből gólt tudnak rúgni. Hiába harcolunk ki mezőnyfölényt, hiába birtokoljuk többet a labdát, amíg nem tudjuk a helyzeteinket gólra váltani, addig csak álmodhatunk.a győzelemről.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 13:56, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: a Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

A Nyugat veszélyes külpolitikai lépései és a részéről elhangzó nyilatkozatok olyan konfliktussal fenyegetnek, amely nukleáris fegyverek bevetésével és a civilizáció elpusztításával járhat

2024. Február 29. 13:53, csütörtök | Életmód

A korai csonthéjasokat veszélyezteti a jövő héten érkező lehűlés és fagy

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, a növények a tavaszt érezve fejlődésnek indultak, de a jövő hét közepén előre láthatólag lehűlés és fagy érkezik, ami veszélyezteti a korai csonthéjasokat

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben