Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. November 18. 11:48, péntek | Helyi
Forrás: Saját tudósítás

Intézményi TDK-t tartottak a Pannon Egyetemen

Intézményi TDK-t tartottak a Pannon Egyetemen

A 26 szekciós ülésen összesen 149 kutatási beszámoló bemutatására került sor.

Már hagyományosnak mondható, Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát tartottak a Pannon Egyetemen. Akeszthelyi Georgikon karhallgatóival együtt összesen, mintegy 150-en mérették meg magukat a tudományos versenyen.

A Polinszky teremben tartott megnyitón Dr Poór Zoltán, a PE-Tudományos Diákköri Tanács elnöke és az OTDT elnökségének tagja kiemelte, hogy ezen a napon csak győztesek vannak és nincsenek vesztesek, mert a tudományos konferencia nem egy verseny, amiben le kell győzni a másikat. Nem vizsga, hanem az új kutatási-, tudományos eredmények bemutatása, melyből mindenki profitálhat. A tolerancia és az együttműködési készség kell, hogy vezesse a hallgatókat.

Az eddigiekkel ellentétben nemkizárólag a szakmai eredmény számított,nagyobb súllyalvették figyelembea zsűri tagok a jó érvelést, a vitakészséget.

Dr. Csillag István, korábbi gazdasági miniszter, az Óbudai Egyetem rektora plenáris előadásában, mely a magyar gazdaság egy évtizedéről szólt felelevenítette szlovéniai élményét, ahol a szálláshelyen egy ott dolgozó, fiatal párral ismerkedett meg. Diplomás, képzett, 4 nyelven beszélő fiatalok végeztek nagy alázattal olyan munkát, amelyhez nem szükséges a diploma.

"...Vannak bizonyos dolgok, amelyeket nem lehet a határoknál megállítani, mégha van aki azt szeretné is..." mondta Csillag, aki szerint rossz a jelenlegi térben és időben, az Európai Uniótól távolodó, elszakadni kívánó irány.

Az "egy-ügyű" politikáról szólva megemlítette, hogy az egykulcsos adó több sebből vérzik és óriási lyukat ejtett a költségvetésben, melyet a 2011-es évre sikerült kifoltozni, de 2012-ben már baj lehet. Ez a következő évben 1200 Mrd forintos tétel, kérdés, honnan lesz rá fedezet.

"A világra nyitottan, egymás tudását figyelembevéve, hasznosítvaés tisztelve, menni kell előre!" zárta előadását Csillag István, aki jó munkát és sok sikert kívánt az ITDK-n résztvevőhallgatóknak.

Az előadás után a hallgatók szekciók szerint, 4 fős zsűri előtt mérették meg magukat és eredményeiket. A legjobbak részt vehetnek 2013-ban, a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencián és további öregbíthetik egyetemünk hírnevét!

Ezúton is gratulálunk minden ITDK-n részt vetthallgatónak!

Az eseményen és az előadásokon készült képeink elérhetőek a képgalériában!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u