Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Február 15. 22:47, szerda | Helyi
Forrás: Saját forrás

Ingyenes városnézés az Idegenvezetők Világnapja alkalmából

Ingyenes városnézés az Idegenvezetők Világnapja alkalmából

A Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. garantált és ingyenes idegenvezetéseket szervez 2012. február 26-án vasárnap, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából.

1985 óta számos országban rendezik meg az Idegenvezetők Világnapját oly módon, hogy február utolsó vasárnapján az idegenvezetők bemutatják saját városukat az érdeklődők számára. Magyarországon is már tizenkettedik éve ünneplik ezt a napot nagy sikerrel. Idén a veszprémi idegenvezetők harmadik alkalommal csatlakoznak a kezdeményezéshez, a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.

2012. február 26-án 10 és 14 órakor induló ingyenes gyalogos városnézés keretében szakavatott helyi idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára játékos formában. Az elhangzó információkkal kapcsolatban az idegenvezető kérdéseket tesz fel, s aki tudja a helyes választ, kisebb ajándékot kap. A legtöbb jó válasz tudója pedig egy értékesebb veszprémi emléktárgy birtokosa lesz.

A 10 órakor kezdődő séta során az Óvárossal és a Várral ismerkedhetnek az érdeklődők, a 14 órakor kezdődő séta középpontjában a megszépült Séd-völgy és sétaút áll.

Az idegenvezetések időpontjai:

2012. február 26. (vasárnap) 10:00 és 14:00
Indulás:
10.00: A Tourinform iroda elől (Óváros tér 2.)
14.00: A Szentháromság térről, a bazilika elől (Vár utca)
A városnézés időtartama: 90 perc
Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.