Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Február 15. 22:47, szerda | Helyi
Forrás: Saját forrás

Ingyenes városnézés az Idegenvezetők Világnapja alkalmából

Ingyenes városnézés az Idegenvezetők Világnapja alkalmából

A Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. garantált és ingyenes idegenvezetéseket szervez 2012. február 26-án vasárnap, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából.

1985 óta számos országban rendezik meg az Idegenvezetők Világnapját oly módon, hogy február utolsó vasárnapján az idegenvezetők bemutatják saját városukat az érdeklődők számára. Magyarországon is már tizenkettedik éve ünneplik ezt a napot nagy sikerrel. Idén a veszprémi idegenvezetők harmadik alkalommal csatlakoznak a kezdeményezéshez, a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.

2012. február 26-án 10 és 14 órakor induló ingyenes gyalogos városnézés keretében szakavatott helyi idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára játékos formában. Az elhangzó információkkal kapcsolatban az idegenvezető kérdéseket tesz fel, s aki tudja a helyes választ, kisebb ajándékot kap. A legtöbb jó válasz tudója pedig egy értékesebb veszprémi emléktárgy birtokosa lesz.

A 10 órakor kezdődő séta során az Óvárossal és a Várral ismerkedhetnek az érdeklődők, a 14 órakor kezdődő séta középpontjában a megszépült Séd-völgy és sétaút áll.

Az idegenvezetések időpontjai:

2012. február 26. (vasárnap) 10:00 és 14:00
Indulás:
10.00: A Tourinform iroda elől (Óváros tér 2.)
14.00: A Szentháromság térről, a bazilika elől (Vár utca)
A városnézés időtartama: 90 perc
Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése