Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 08. 21:29, szombat | Helyi sport
Forrás: saját tudósítás, nso.hu

Hét gól közte, a dánok is kipipálva

Hét gól közte, a dánok is kipipálva

Végig kézben tartotta a BL első hazai mérkőzését és simán nyert a jubileumi 250-ik mérkőzésen az MKB Veszprém KC.

A 250. nemzetközi kupamérkőzését játszó Veszprém napra pontosan 29 évvel ezelőtt lépett pályára először a nemzetközi kupaporondon, akkor a török Yenisheri Istanbult győzte le. A mai ellenfél, a dán Silkeborg mindössze története második BL-meccsén lépett pályára Veszprémben.

A mérkőzés első gólját Ilyés Ferenc szerezte, majd két perccel később egalizált a Silkeborg. A sérült Fazekas Nándort remekül helyettesítő Mirko Alilovics védett az első percekben, neki és a veszprémiek jó helyzetkihasználásának köszönhetően 4–1-re megléptek a hazaiak.

A Veszprém tartotta háromgólos előnyét, az Iváncsik testvérek tagjai egyszer-egyszer találtak be az első negyedórában, míg Renato Sulics és Marko Vujin is duplázott. A vendégek gyors szélsőjátékuknak köszönhetően tudták tartani a lépést.

A Silkeborg később aktívabbá vált támadásban, s feljött két gólra, majd a dánok időkérése a 24. percben a hazaiakra volt jobb hatással, hiszen Mocsai legénysége négygólos előnybe került Iváncsik Tamás találatával (14–10).

A 29. percben a dánok négygólos veszprémi előnynél faraghattak volna hátrányukon, ám Fredrik Petersen hétméterest hibázott, ami után Mocsai Lajos időt kért. Ezt remek ütemben tette a kapitány, hiszen a hátralévő kicsivel több mint egy percben Császár Gábor és Carlos Pérez is betalált, így a Veszprém megnyugtató, 17–11-es vezetéssel vonulhatott szünetre.

A fordulás után kicsit lassan pörögtek fel a csapatok, ám a harmadik perctől beindult a gólgyártás. Császár és Pérez volt ismét eredményes, a tizedik percben tartotta hatgólos előnyét a Veszprém. A 39. percben Espen Lie Hansent kiállította a játékvezető – a mérkőzés első kétpercese volt ez.

Kissé kapkodóvá vált a játék, bár a Veszprém irányított, a támadások rendre elakadtak a dán védelemben. Később Császár egy kipattanót összegyűjtve talált a hálóba, növelve a hazaiak előnyét (23–16).

A Veszprém továbbra is aktívabb volt, s Marko Vujin – aki egy hétméterest kihagyott, majd egyet értékesített – vezérletével a 20. percben már kilenccel mentek a hazaiak (27–18). A dánok kissé enerváltnak tűntek, helyzeteik rendre kihasználatlanul maradtak.

Magabiztos vezetés ellenére az utolsó percekben sem állt le a Veszprém, és bár a dánok egyre eredményesebbek lettek támadásban, végül hétgólos hazai siker lett a mérkőzés vége (32–25).

Mocsai Lajos: Nagyon sportszerű meccsen sok pozitív momentumot láthattunk. Sokra tartom a dán kézilabdát, azt a filozófiát, amit védekezésben és támadásban mutatnak. Bízom benne, hogy a négy megszerzett pontunkkal elindultunk azon az úton, ami a csoportban jó hely megszerzéséhez vezet. Védekezésünk és a kapusunk együttműködése nagyon jól működött. A rendezetlen védelem elleni támadás mindkét csapat erőssége, ebben nagyon küzdöttünk, egy tempós mérkőzést láthattunk. A két csapat közt a felállt védelem elleni játékban mutatkozott differencia, mindig volt játékosunk, aki továbblendítette a csapatot a fantasztikus közönség hathatós támogatásával. Több jó teljesítményt láttunk, de a legfontosabb számomra a csapatot összetartó szeretet és kohézió, ami a pályán kívül és a pályán is megmutatkozott.

MKB Veszprém KC - Bjerringbro-Silkeborg 32:25 (17:11)

MKB Veszprém KC: Alilovic - Iváncsik T. 2, Vujin 8 (1), Ilyés 2, Sulic 4, Terzics 4, Iváncsik G. 1.
Csere: Vilovski 1, Gulyás 1, Császár 6, Perez 2, Laluska 1.
Bjerringbro-Silkeborg: Landin - Kirkegaard 5, M. Nielsen 2, K.Nielsen, Arrhenius 3, Lauge 1, Petersen 6 (2).
Csere: Green, Hansen 3, Baagoe 3, Zvizej, Tuzolana 2.

Hétméteres: 1/2 ill. 2/2
Kiállítás: 2 perc ill. 2 perc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.