Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Május 13. 09:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Herendi Porcelánmanufaktúra

Herendre látogatott a Porcelánút Királynője

Herendre látogatott a Porcelánút Királynője

Idén a Porcelánkirálynő külföldre is ellátogat a porcelánkultúra népszerűsítése végett. Az egyesület választása alapján a Herendi Porcelánmanufaktúra a legmegfelelőbb hely ahhoz, hogy méltó módon képviselje küldetését.

2012. május 11-én a Porcelánút Királynője Herendre látogatott. Dr. Simon Attila vezérigazgató üdvözölte az egybegyűlteket és kiemelte a Porcelánkirálynő szerepét az európai porcelánkultúra népszerűsítésében, valamint örömét fejezte ki, hogy a Királynő első külföldi útjaként épp a Herendi Porcelánmanufaktúrát választotta. A következőkben Vajai László polgármester és Hans Michael Stockhammer alpolgármester úr emelte ki Herend és Marktleuthen közötti immáron 20 éve fennálló felhőtlen kapcsolat jelentőségét, melyet a két város porcelán iránti elhivatottsága csak erősebbé tesz. A sajtótájékoztató végén a Porcelánkirálynő elmesélte hogyan telnek mindennapjai a Királynői cím viselése óta és milyen céljai vannak a jövőben.

Németország és azon belül Bajorország Észak-keleti részén készítik a német porcelánok több mint 80%-át. Ebből kifolyólag a régióban lévő porcelángyárak, kis- és nagytelepülések, városok, szállás- és gasztronómiai szolgáltatást nyújtó cégek és magánszemélyek összefogtak, hogy létrehozzanak egy egyesületet. Ezen egyesületet 1996. márciusában alapították, fő céljaik: a német porcelánkészítés eredetének, 3 évszázadon át tartó történelmének és jelenkorának megismertetése a látogatókkal. Ebben a régióban olyan világhírű porcelánmárkákat gyártanak, mint Rosenthal, Winterling, Hutschenreuther, Seltmann és Walküre.

Az egyesülés a Porcelánút egyesület nevet viseli. Az egyesület tagjai egy több mint 500 km hosszú út formájában működnek együtt, olyan nagyvárosokat magukban foglalva, mint Bamberg, Beyreuth vagy Selb. A Porcelánút útvonalán nem csak a porcelángyártás kapcsán találkozhatunk a Fehér Arannyal, hanem gyakran a városképekben is felfedezhető az ipari örökség, a kultúra, a tradíció és a természet harmonikus szimbiózisa. A Porcelánút mentén természetesen találkozhat az utazó múzeumokkal, stúdiókkal és üzletekkel, megismerkedhet a porcelánkészítők munkájával, hogyan változott az, az idő folyamán.

Herend a porcelánkultúra kölcsönös tiszteletéből adódóan 1992 óta testvérvárosi kapcsolatban áll Marktleuthen-nel, mely település ugyancsak a Porcelánút egyesület egyik tagja.

Az egyesület 2003 óta minden évben választ egy Porcelánkirálynőt, aki arra hivatott, hogy szépségével, természetességével és eleganciájával képviselje a Fehér Arany gyártásáról híres Felső-Frankföldet. Idén 9. alkalommal választottak királynőt, akinek első nyilvános megjelenése a frankfurti Ambiente vásáron volt. (A frankfurti „Ambiente” a világ legnagyobb fogyasztási cikkekkel foglalkozó vására. A kézi készítésű luxus porcelánt előállító, és termékeit több, mint ötven országba exportáló Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. számára Frankfurt – közel harminc éve – a Herendi újdonságok legfontosabb bemutatkozási helyszíne.) A Királynő egész év alatt úton van a Porcelánút mentén, különböző fesztiválokon és rendezvényeken, propagálva a porcelán és a szépség rendkívüli kombinációját.

Az idei évben - 2003 óta először - a Porcelánkirálynő külföldre is ellátogat a porcelánkultúra népszerűsítése végett. Az egyesület választása alapján a Herendi Porcelánmanufaktúra a legmegfelelőbb hely ahhoz, hogy a Porcelánkirálynő méltó módon képviselje küldetését Németországon kívül.

A Herendi Porcelánmanufaktúra missziója, hogy ápolja és őrizze a magyar értékeket és hagyományokat, valamint átörökítse a fiatalabb generációknak. Mindemellett fontosnak tartja a magyar mellett az európai porcelánkultúra megismertetését, ezért is hívta meg 2012-ben a szentpétervári Imerial Porcelánmanufaktúrát a Herendi Múzeumba és most ezért fogadja a Porcelánút Porcelánkirálynőjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét