Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 13. 08:27, péntek | Helyi
Forrás: mti

Hat állami tűzoltóság, három katasztrófavédelmi kirendeltség Veszprém megyében

Hat állami tűzoltóság, három katasztrófavédelmi kirendeltség Veszprém megyében

Az átalakulásnak köszönhetően ideális esetben 10-16 percen belül kiérkeznek a Veszprém megyei tűzoltók a tűzesetekhez - mondta el a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

Németh Tamás közölte: a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok megszűnésével Veszprém megyében Ajkán, Badacsonytomajon, Balatonfűzfőn, Pápán, Pétfürdőn és Veszprémben állami tűzoltóság jött létre.

Hozzátette, hogy a korábbi önkéntes tűzoltóság megmaradt Balatonfüreden, Zircen, Tapolcán és Sümegen, ezek a tűzoltóságok az eredeti működési formájukban, önkormányzati tűzoltóságként működnek tovább.

Az igazgató tájékoztatása szerint a megyében három katasztrófavédelmi kirendeltség kezdte meg a működést január elsejével: Veszprémben, Pápán és Ajkán. Az átalakulással nem szűntek meg munkahelyek, azonban a feladat végrehajtása miatt átcsoportosítások lehetnek az állományban - szögezte le Németh Tamás.

A január elsején életbe lépett új katasztrófavédelmi törvény értelmében a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság valamennyi szereplője egy egységes, állami, a Belügyminisztérium alá tartozó szervezethez tartozik, amelynek irányítását az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság látja el.

A három legfőbb változás egyike, hogy az eddigi, önkormányzati fenntartású hivatásos tűzoltóságokat államosították, így ezek a katasztrófavédelmi szervezet részévé váltak költségvetési, képzési, bevetésirányítási, ellátási és logisztikai szempontból. Jelentősen megváltoztatták a polgári védelem eddigi rendszerét, a veszélyes üzemek, a veszélyes anyagok szállítása és a kritikus infrastruktúrák felügyeletére pedig egységes iparbiztonsági hatóság jött létre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a