Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Április 09. 08:21, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Gödörben a Ferencváros, Pakson is kikaptak a fővárosiak

Gödörben a Ferencváros, Pakson is kikaptak a fővárosiak

A Paks 3-2-re győzött otthon a címvédő és éllovas Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A hazai csapat sorozatban hatodszor gyűjtötte be a három pontot, az Európa-ligában a nyolcaddöntőig meneteltő vendég együttes pedig a legutóbbi nyolc bajnoki meccséből csak egyet nyert meg.

Az előző két körben az FTC győzött ebben a párharcban. A mostani vereséggel hat pontra csökkent a fővárosi csapat előnye a második Kecskeméttel szemben, a Paks pedig maradt a harmadik.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Paksi FC-Ferencvárosi TC 3-2 (1-1)
----------------------------------
Paks, 4280 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Varga B. (36., 55., a második 11-esből), Papp (70.), illetve Zachariassen (23.), Botka (56.)
piros lap: Abena (66.)
sárga lap: Kinyik (19.), Balogh (90.), illetve Abena (34., 66.), Kovacevic (54.), Lisztes (60.), Botka (83.)

Paksi FC:
---------
Nagy G. - Osváth, Kinyik, Szélpál, Szabó J. - Balogh B., Papp (Haris, 86.), Vas - Varga B., Böde (Bőle, 61.), Hahn (Sajbán, 77.)

Ferencvárosi TC:
----------------
Dibusz - Kovacevic, Abena, Konester - Botka, Baráth (Owusu, 77.), Sigér (Esiti, 57.), Sagal (Lisztes, a szünetben) - Marquinhos (Nguen, 57.) - Zachariassen, Traoré

Zuhogó esőben, közel telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, melynek első negyedórájában a Ferencváros kezdeményezett, lesgólig és nagy helyzetig el is jutott. A későbbiekben a Paks kijött a szorításból, de a vendégcsapat így is vezetést szerzett a játékrész közepén: Marquinhos remek indításával Zachariassen indult meg és átpöckölte a labdát a kifutó Nagy Gergelyen. Bő tíz perccel később Abena kezezése miatt büntetőhöz jutott a Paks: Varga Barnabás végezte el a tizenegyest, Dibusz védett, de a góllövőlista éllovasa a kipattanót közelről belőtte.

A második félidő nagy paksi helyzettel kezdődött. Nem sokkal később Kovacevic egy felugrásnál lekönyökölte Varga Barnabást, a videobíró segítségével a játékvezető tizenegyest ítélt, melyet ezúttal Varga már elsőre belőtt. Egy perccel később a szünetben csereként beállt Lisztes remek lövése után Botka passzolt a hazaiak kapujába. A továbbiakban is mozgalmas volt a mérkőzés, a játékrész közepén emberhátrányba került a Ferencváros, mert Abena megkapta a második sárga lapját. Pár pillanattal később Papp Kristóf mintegy húsz méterről tekert a léc alá. Küzdelmes volt a hajrá, sok szabálytalanság tördelte a játékot, az eredmény pedig nem változott.

Címkék: ferencváros, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.