Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2018. Április 29. 17:14, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Gigantikus filmváros nyílt Kínában

Gigantikus filmváros nyílt Kínában

Gigantikus filmváros nyílt meg Kínában szombaton. Az ország keleti részében, Csingtaóban kialakított komplexumban 500 futballpályányi területen - 376 hektáron - 30 ultramodern stúdió várja a stábokat.

A Wanda konszern által 50 milliárd jüanból (hozzávetőleg 6,5 milliárd euróból) létrehozott filmvárosban további tíz stúdió felépítését tervezik, de a létesítmény már így is az eddigi “legnagyobb beruházás a film- és televíziós iparban” az építtető szerint.

A Qiangdao Movie Metropolis valóságos kisváros, még iskola és kórház is van a területén, valamint luxushotelek, jachtklub, bevásárlóközpont éttermekkel, szabadidőpark, korcsolyapálya, továbbá itt húzták fel Ázsia legnagyobb moziját.

A Wanda célja, hogy a filmváros a konkurense legyen Hollywoodnak. Már a nagyszabású megnyitó előtt is forgattak itt filmeket, többek között A Nagy Fal címűt Matt Damonnal a főszerepben 2016-ban.

Eltérően a projekt 2013-as bemutatásától, amelyen olyan hollywoodi csillagok vettek részt, mint Leonardo DiCaprio, John Travolta és Nicole Kidman, a hivatalos megnyitón nem vonultak fel igazán nagy sztárok.

Címkék: film, filmváros, kína, studió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 08:15, szombat | Bulvár

Cápa a Balatonban? Egy Tiktot videó keltett riadalmat, volt, aki a nyaralását is lemondta

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében – írja a sonline.hu.

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Bulvár

Helikopter-emlékművet avattak Veszprém mellett

2024. Május 28. 14:03, kedd | Bulvár

Mészáros Lőrinc betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei szociális intézménynek

Mészáros Lőrinc - magánemberként - speciális betegszállító kisbuszt adományozott kedden a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központnak.

2024. Május 28. 10:35, kedd | Bulvár

Mobilplakát-kampányt indított a CÖF-CÖKA

A békepárti kiállás fontosságára figyelmeztető, június 8-ig tartó mobilplakát-kampányt indított a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA)