Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Február 06. 11:10, hétfő | Helyi
Forrás: mti.hu

Gépkocsikat megszerző csalót keresnek

Gépkocsikat megszerző csalót keresnek

Az elkövető, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, hitelátvállalás ígéretével megszerez az interneten megvételre kínált személygépkocsikat, a tartozást azonban nem rendezi.
Képpel frissítve!

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjetájékoztatása szerint a pápai rendőrkapitányság az ügyben üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az eljárás egy pápai lakos feljelentése alapján indult meg, az ő négymillió forintot érő személygépkocsiját egy férfi hitelátvállalás ígéretével elvitte, de a törlesztőrészleteket nem fizette és a megadott telefonszámon már nem lehetett vele felvenni a kapcsolatot - tette hozzá a szóvivő.

Kitért arra: a csaló különböző internetes oldalakon hitelátvállalással megvételre kínált gépjárművek tulajdonosait keresi meg és vállalja a járművön fennálló tartozás további fizetését. A megállapodást szerződésben is rögzítik, ám a hitelt nyújtó bankot nem értesítik az ügyletről. A csaló a gyanútlan sértettől elviszi a gépkocsit, a törlesztőrészleteket azonban nem fizeti, szándéka a gépkocsi megszerzése és feltehetően annak külföldön történő értékesítése.

A bűncselekmény elkövetésével Tuboly József 28 éves kecskeméti lakost gyanúsítják, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség. A rendőrségi szóvivő közlése szerint eddig öt személygépkocsi tűnt el a körözött csalón keresztül, de nagy a valószínűsége annak, hogy a sértettek száma az eddig felderítettnél jóval magasabb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a