Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Április 19. 13:22, szerda | Belföld
Forrás: mti

Gabonatárolóban gázolta halálra munkatársát egy férfi Zalában

Gabonatárolóban gázolta halálra munkatársát egy férfi Zalában

Halálos baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat egy zalai férfi ellen, aki tavaly nyáron egy gabonatárolóban pótkocsis traktorjával halálra gázolta munkatársát - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség.

A 48 éves férfi és munkatársa tavaly nyáron a gősfai gabonatárolóban a közeli termőföldekről mezőgazdasági vontatóval beszállított gabonát tárolta be. Miután a vádlott, traktorával hátramenetben ürítette a szállítmányát, kiszállt a járműből, és megegyezett a kollégájával, hogy ha végeztek a betárolással, a sértett fogja majd rakodógéppel összetolni a csarnokban leöntött gabonát.

A férfi ezt követően visszaült a járműbe, hogy kiálljon a csarnokból, és a traktor mögött álló munkatársa is jelezte, hogy elindulhat. A könnyebb kihajtás érdekében ekkor a vádlott először hátramenetbe kapcsolt, de közben nem győződött meg a mögötte álló kollégája pontos helyzetéről, akin emiatt átgázolt a járműszerelvény pótkocsijával. Az áldozat súlyos koponya- és gerincsérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, indítványozva felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a járművezetéstől való eltiltást.

A kép csak illusztráció

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -