Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2011. Szeptember 13. 18:51, kedd | Helyi
Forrás: saját tudósítás

Fújj(tak) az iskolakezdésre

Fújj(tak) az iskolakezdésre

Általános- és középiskolások fújj(tak) az iskolakezdésre ma délután a Kossuth utcán.

Az eseményen készült képeink megtekinthetőek a galériában!

A VEszprémi DIák ÖnKormányzat szervezésében idén is lebonyolításra került a Fújj aziskolakezdésre nevet viselő flash mob, kedd délután a Kossuth utcán.

A 15 órás kezdésre alsós általános iskolásoktól kezdve, végzős középiskolásokig sokan összesereglettek, hogy a számukra fájó iskolakezdést kifugurázzák és buborékkal "fújjanak" rá.

A járókelőkmeg-megálltak és elcsodálkoztak a sok buborék láttán, de az igazán szerencsések ingyen ölelést is kaphattak.

A villámcsődület (vagy angolból átvett szóval flash mob, olykor helytelenül: flashmob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. A villámcsődület viszonylag új társadalmi jelenség, az első 2003 májusában volt New York Cityben. Célja a figyelemfelkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása. Bár a villámcsődületnek nincs politikai célja vagy színezete, a média olykor tévesen politikai demonstrációkra is használja a flash mob megnevezést.

Az első magyar villámcsődület 2003. augusztus 27-én volt a budapesti Deák téren, ahol este hétkor a harang szavára kinyitották esernyőiket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 22. 09:50, szombat | Sport

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

2024. Június 22. 09:48, szombat | Sport

Ukrán fordítás és győzelem a szlovákok ellen

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken.

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja