Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2011. Szeptember 13. 18:51, kedd | Helyi
Forrás: saját tudósítás

Fújj(tak) az iskolakezdésre

Fújj(tak) az iskolakezdésre

Általános- és középiskolások fújj(tak) az iskolakezdésre ma délután a Kossuth utcán.

Az eseményen készült képeink megtekinthetőek a galériában!

A VEszprémi DIák ÖnKormányzat szervezésében idén is lebonyolításra került a Fújj aziskolakezdésre nevet viselő flash mob, kedd délután a Kossuth utcán.

A 15 órás kezdésre alsós általános iskolásoktól kezdve, végzős középiskolásokig sokan összesereglettek, hogy a számukra fájó iskolakezdést kifugurázzák és buborékkal "fújjanak" rá.

A járókelőkmeg-megálltak és elcsodálkoztak a sok buborék láttán, de az igazán szerencsések ingyen ölelést is kaphattak.

A villámcsődület (vagy angolból átvett szóval flash mob, olykor helytelenül: flashmob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. A villámcsődület viszonylag új társadalmi jelenség, az első 2003 májusában volt New York Cityben. Célja a figyelemfelkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása. Bár a villámcsődületnek nincs politikai célja vagy színezete, a média olykor tévesen politikai demonstrációkra is használja a flash mob megnevezést.

Az első magyar villámcsődület 2003. augusztus 27-én volt a budapesti Deák téren, ahol este hétkor a harang szavára kinyitották esernyőiket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 21. 06:00, szerda | Életmód

Indul a James Blunt-turné, két hét múlva Budapesten lép fel

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődik James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM Dome-ban ad koncertet.

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal