Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 06. 09:29, kedd | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Folytatódik az együttműködés a MOL-lal

Folytatódik az együttműködés a MOL-lal

Az "Olajipari ellátási lánc optimalizáló szakmérnök" képzésben a jelentkezők közül a tíz legjobb, különböző előképzettségű szakember vehet részt, szeptember 5-én elkezdődött számukra a tanév.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és a MOL Csoport már harmadik alkalommal hirdette meg közös angol nyelvű képzését, melyre Európán túlról is vettek fel diákokat.
Speciális hiányszakmára képzünk hallgatókat, akiknek mindennapi tevékenysége a cég gazdasági versenyképességét meghatározza - mondta Dr. Bertók Botond szakvezető, a Műszaki Informatikai Kar egyetemi docense.

Vegyészmérnöki, matematikai, informatikai és gazdasági végzettségű hallgatók jelentkeztek. Alács Lajos, a MOL Csoport SCM ellátási lánc igazgatója hangsúlyozta az erős elitképzés jelentőségét, melynek hallgatói többlépcsős kiválasztási folyamat eredményeként kerülhetnek be. Számukra a munka közbeni tanulás lehetőségét biztosítjuk-mondta. A képzés indítása óta először Európán kívülről is érkeztek hallgatók, mintegy 120 jelentkező közül választották ki a legjobbakat Európában, míg az omániak 400 társukkal versengtek a bejutásért. Az évfolyamra 2 horvát, 1 szlovák, 4 magyar, 2 ománi és egy szudáni hallgató nyert felvételt.

Az egyéves iskolarendszerű angol nyelvű képzés fő célja elsősorban a MOL Csoport hazai- és külföldi leányvállalatai részére történő szakemberképzés volt az első két évfolyammal, mára már a képzést több cég igényeihez igazítva folytatják. A tananyag összeállítása az eddigi tapasztalatok felhasználásával, folyamatosan a szükségletek figyelembe vételével történt. Az elméleti megalapozás – matematika, olaj- és petrolkémiai, valamint kereskedelmi ismeretek – után a hangsúly a gyakorlati képzésre kerül, gyakori a teljesítményellenőrzés. Így tudnak majd az üzleti rendszer egészét átlátva komplex rendszereket rövid idő alatt tervezni és optimalizálni. Ehhez a PIMS nevű lineáris szoftver használatát ismerik meg a képzés során a MIK és a MOL kiváló szakemberei által.

A képzésben résztvevők ösztöndíjat kapnak, melynek mértéke a tanulmányi eredménytől függ. A MOL Csoport rendelkezik Európában az egyik legjobb optimalizáló mérnökgárdával, a Műszaki Informatikai Karral történő együttműködésnek köszönhetően az utánpótlás kérdését is megoldották nemcsak a magyar, hanem más MOL érdekeltségű cégek számára is.

Az első évfolyamokon végzettek a megszerzett tudásnak köszönhetően ma mindannyian fontos pozíciót töltenek be különböző olajipari szervezetekben, akik most kezdik a képzést, hasonló lehetőségekre számíthatnak. A kar és a nemzetközi nagyvállalat számára kölcsönösen nagy értéket jelent, hogy együttműködve az oktatási tevékenységgel párhuzamosan kutatás-fejlesztési projekteket is megvalósítanak.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.