Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Március 03. 09:08, szombat | Helyi
Forrás: herend.com

Festőversenyt hirdetett a Herendi Manufaktúra

Festőversenyt hirdetett a Herendi Manufaktúra

Általános iskolások számára hirdetett festőversenyt a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. két kategóriában: az alsó és felső tagozatosok munkáit április végéig várják a kiírók.

Jávorka Gyula, a cég pr vezetője arról tájékoztatott hogy az alsósoktól bármilyen Herenddel kapcsolatos témát elfogadnak. A pályamunka témája lehet akár a porcelánmanufaktúra épülete, lefesthetik a gyerekek a Bakony hegyeit vagy megörökíthetnek egy étkezésnél használt Herendi-készletet is.

A felső tagozatosok két téma közül választhatnak: az egyik lehet egy Herendi-dekor ábrázolása egy szabadon választott tárgyon, a másik pedig a Herendi szerepe a világversenyek díjátadóin (például a Forma-1-en, a lovas világkupán vagy épp a japán szumóbajnokságon).

A kiírás szerint a pályamunkák mérete legfeljebb A4-es lehet, a festmények készülhetnek vízfestékkel vagy temperával is. Győztest az alsósok és a felsősök kategóriájában május 31-ig hirdetnek, a nyertesek családi belépőjegyet kapnak a Minimanufaktúra Látogatóközpontba és a herendi Porcelánművészeti Múzeumba, emellett egy-egy herendi porcelán állatfigurával is gazdagabbak lesznek és lehetőségük nyílik egy porcelántárgy elkészítésére is a Minimanufaktúrában.

A közlés szerint a pályázatot azért hirdette meg a manufaktúra, mert a cég "elkötelezett híve a hazai értékek ápolásának, megőrzésének és a jövő generációk számára történő átörökítésének".

Az összegzés felidézi, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. mintegy 16 ezer formával és csaknem 4 ezer mintával rendelkezik, így palettája eléri a 64 millió terméket. A cég kereskedelmi hálózata révén 60 országban van jelen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.