Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Október 05. 13:58, szerda | Helyi sport
Forrás: kezilabda.hu

Fazekas: Ott akarok lenni az Eb-n!

Fazekas: Ott akarok lenni az Eb-n!

Fazekas Nándort, az MKB Veszprém válogatott kapusát balatonalmádi otthonában kereste fel a kezilabda.hu, miután szűk két hete csontját törte az egyik edzésen, meg is kellett műteni.

Szomorúan üldögélt a kertes ház teraszán, bal bokáján rögzítőkötés, alápolcolt lábbal nézte, ahogy szomszédja, egykori csapattársa, Éles József a feleségével kertészkedik...

– Nagyon rosszkor jött a bokatörése...

– A sérülés soha sem jön jókor, az enyém kiváltképp nem, hiszen vasárnap rajtol a Bajnokok Ligája. Az egyik futó gyakorlatnál rosszul léptem és kibicsaklott a bokám, ráadásul egész testsúlyommal ráestem.... Rögtön éreztem, hogy nagy a baj. Azonnal bementünk a veszprémi kórházba, ahol megröntgenezték a lábamat. Az eredmények ismeretében Dr. Mahunka Zsolt, csapatunk orvosa rögvest megműtött, miután eltört a szárkapocscsont, s el is mozdult. Két csavarral és egy lemezdarabbal rögzítette a bokámat. Két nappal az operációt követően engedtek haza a veszprémi kórházból, azóta itthon gyógyulgatok...

– Aligha üldögél naphosszat itt, a teraszon. Mivel tölti az idejét?

– Jelenleg nem léphetek a sérült lábammal, két mankóval tudok csak közlekedni. Az első héten amúgy csak ülni és feküdni tudtam, a lábamat nem is lógathattam, mindig alá kellett dúcolni, hogy magasabban legyen, mint a csípőm. Viszint nemsokára el lehet kezdeni a mágneses terápiás és lézeres kezeléseket. Itthon már emelgetem a lábamat, hogy az izmaim ne sorvadjanak el, és tartsam az erőnléti állapotomat. Egyébként nem kapok a lábamra gipszet, hogy könnyebben mozoghassak, és a rehabilitáció gyorsabb legyen.

– Korábban volt már komolyabb sérülése?

– Nem volt még olyan sérülésem, hogy be kelljen feküdnöm a kórházba. Születésem óta most aludtam először ilyen intézményben. Viszont egyszer a kezemben eltört a sajkacsont. Akkor 12 hétig gipszben voltam. A most beépített csavarok és fémlemez nem gátol majd az edzésmunkában, az orvosunk szerint ráérünk kivenni a bajnokság végeztével, jövő nyáron.

– Mikor végezhet újra teljes értékű edzésmunkát?

– Erre sajnos még nehéz válaszolni. Ha a szervezetem és az izmaim készen állnak a folytatásra, akkor újra gőzerővel készülhetek. Én szeretnék két hónap múlva teljes értékű munkát végezni, de a doktor úr szerint inkább december lehet a visszatérés időpontja. A januári, szerbiai Európa-bajnokságon mindenképpen ott akarok lenni a válogatottban!

– Miben tudja segíteni a veszprémi kapustársait lábadozás közben?

– Szurkolok nekik... Lehet, hogy a mérkőzésekre sem mindig tudok elmenni, mert nem nagyon terhelhetem a bokámat, de mindenben segítségére leszek Liszkai Szilveszternek és Mirko Alilovicnak, a két kapusnak, amit lehet, megteszek, hogy a csapat jól szerepeljen.

– Eddig a veszprémi kapusok félidőnként cserélték egymást, úgy tudom, éppen most akartak átállni egy másfajta rendszerre...

– Mezőkövesden Mirko Alilovic védte végig a mérkőzést, majd a Kecskemét elleni bajnokin én következtem volna. Sajnos a sérülésem közbeszólt, ezért a tervünk most módosulni fog. Mocsai Lajos vezetőedző azt találta ki, hogy kapusok kapjanak 60 perces terhelést, hogy jobban bírják a nemzetközi mérkőzések iramát. Lajos ereetileg csak abban az esetben cserélt volna meccs közben kapusposzton, ha a teljesítmény és az eredmény változik.

– Kapusszemszögből melyik a jobbik változat?

– Mind a kettő nehéz, s van jó és rossz oldala. A gyengébb ellenfeleink lassabban támadnak, van olyan, hogy több percig nem jön lövés tőlük, de nekünk mindig készen kell állnunk, nem lehet lazítani. A lényegesen jobb ellenfelek pedig állandó odafigyelést igényelnek, mert bármikor jöhet egy váratlan próbálkozás, amelyet nekünk fogadni kell.

– A Veszprém három hálóőrrel kezdte a bajnokságot. Nem tart attól, ha a társak jól szerepelnek, akkor nagyon nehéz lehet visszaküzdenie magát a kezdőcsapatba?

– Én szeretem a versenyhelyzeteket. Az a jó csapatsportban, hogy mindig meg kell harcolnod a helyedért. Nem lazsálhatsz, minden egyes helyzetben a legjobb formádat kell hoznod, ha sikert akarsz elérni. Én kívánom, hogy a társaim jól védjenek, mert ez csapatjáték, márpedig jó kapusteljesítmény nélkül nagyon-nagyon nehéz nyerni...

kezilabda.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.