Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2012. Március 17. 19:29, szombat | Helyi
Forrás: nso.hu

Fájó vereség Leónban

Fájó vereség Leónban

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az MKB Veszprém KC háromgólos vereséget szenvedett a spanyol Ademar León otthonában. Visszavágó egy hét múlva a Veszprém Arénában.

A hátrány ledolgozható ugyan, de abból a szempontból picit talán fájó, hogy Császár Gábor vezérletével és góljaival a 41. percben még néggyel mentek a vendégek (21–25), akik azonban a hajrára elfáradtak.

Elsőfélidő

Abszolút egyenlő erők küzdelmét hozta az első harminc perc. A kezdés után a spanyolok megtermett beállójuk megjátszását erőltették, de a birkózásban is felvették a kesztyűt a veszprémiek. Császár Gábor eközben szorgalmasan kezdte termelni a gólokat, Marko Vujin is elengedett párat a bombáiból – igaz, közben nagy igyekeztében az átlövőnek akadt eladott labdája, rossz passza, amiből ziccert vittek a házigazdák –, Iváncsik Gergely pedig néhány gyors kontránál villantott. Az első félidőben 38 gól esett összesen, ami azért sokat elárul a kapusok teljesítményéről. Venio Losert a 20. percben át is adta cseréjének a leóni kapu őrzését, viszont Mirko Alilovic helyére csupán egy büntető erejéig érkezett Fazekas Nándor.

A házigazdák közül Martin Stranovsky higgadtan és koncentráltan játszott, a büntetőket és a szélre lehúzott labdákból vitt ziccereket is biztos kézzel váltotta gólra, a belső emberek közül García Robledo és Carlos Ruesga emelkedett ki átlagon felüli teljesítményével és eredményességével. Utóbbi páros rendre kintről tudott gólt szerezni, egy picivel határozottabb védekezés, még inkább jobb kapusteljesítmény megakadályozhatta volna őket ebben. Mocsai Lajos a 24. percben kért időt háromgólos hazai előnynél (17–14), ami kimondottan jót tett a 4–0-s etappal a vezetést is átvevő együttesének. A spanyolokon a hajrában az időkérés és a második fór sem segített, 2–0-ra hozta azt az időszakot az emberhátrányos Veszprém, így az első felvonás végén igazságosnak mondható állást mutatott az eredményjelző (19–19).

Másodikfélidő

A fordulást követően Fazekas Nándor állt a veszprémi kapuba és ez döntő változást hozott a mérkőzés alakulásában. Már voltak védések is, ebből építkezve, Császár újabb remekbe szabott góljaira alapozva a Veszprém a 41. percre négygólos előnyt szerzett magának, ami már több volt mint biztató, ám abszolút megérdemelt is (21–25).

A kötelező jellegű spanyol időkérés után a házigazdák rendezni tudták soraikat a kissé fáradni látszó, több technikai hibát elkövető, labdákat is eladó Veszprémmel szemben, így öt perc alatt gólt sem kapva ki tudtak egyenlíteni (25–25). Akkor új meccs kezdődött, de a vendéggárdának egyre fogytán volt az ereje. Ez leginkább a továbbra is bátran vállalkozó Császár lövésein volt mérhető. Fazekas példája ráadásul sajnos ragadós volt, a csereként védő Yeste Alamo, majd a hajrára visszatérő Losert is védett, bár sokszor őket találták el a középre tartó, már kevésbé helyezett lövésekkel a vendégek, akiknek nagyon nem ízlett a spanyolok kinyitott védekezése.

A végjáték paprikásra sikeredett, Ilyés Ferenc szándékos durvaságért azonnali piros lapot kapott, majd az első percben már keményen alkarral torokra odacsapó Renato Sulic is kiszállt a hajrára harmadik kiállítását követően. Mirsad Terzic még elhintett ugyan pár gólt, de ez már csak a felzárkózásra volt akkor elég. A Baena elleni harc beállóban végleg felőrölte a veszprémi falat, Vecilla Ferrer pedig fontos pillanatokban fontos gólokat lőtt (31–28).

A hátrány ledolgozható a hazai visszavágón, a León verhető csapat, főként az MKB-nak, ráadásul Veszprémben, de egy hét múlva aligha lesz elég kizárólag Császár Gáborra alapozni, több társának is hasonló szinten kell teljesítenie. Akkor viszont nem lehet gond!

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője:
"Olyan eredmény született, amely után mindkét csapatnak reális esélye maradt a továbbjutásra. Taktikus, jó játékkal sikerült négy góllal ellépnünk, ám utána sok hibára kényszerített minket az ellenfél. A támadójátékunk jónak mondható, hiszen 28 gólt szereztünk idegenben, ebben a kellemetlen légkörű csarnokban. Ugyanakkor védekezésünkön kell javítani még akkor is, ha a León 127 kilós beállósát, Buenát sikerült gól nélkül tartanunk."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:54, szombat | Sport

Német-magyar - Rossi: mindenki bizonyítani szeretne

Marco Rossi szerint minden játékosa bizonyítani szeretne, főleg azok után, ami a nyári Európa-bajnokságon történt.