Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Március 05. 15:22, hétfő | Helyi
Forrás: VMRFK

Eseménydúsan telt a hétvége a rendőrségnél

Eseménydúsan telt a hétvége a rendőrségnél

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből.

Tűzifát loptak Noszlopról

2012. február 29-ét megelőző időben Noszlopon, az Egyházközség tulajdonát képező területről ismeretlen tettes 3,5 m3 kőrisfát tulajdonított el, melynek értéke 65.000 Ft.

A körzeti megbízott kapcsolattartás céljából 2012. február 29-én kora délután megjelent a helyi polgármesternél, aki ekkor jelezte felé az esetet. Elmondta, az ároktisztítást végző közmunkások észlelték, hogy a katolikus egyház tulajdonában lévő területről több kőrisfát kivágtak és eltulajdonítottak.

Ezt követően a helyi rendőr és a polgármester megtekintették a kérdéses területet és megállapították, hogy három darab kőrisfát kivágtak, kettőt eltulajdonítottak, az egyik 3 m-es fa törzsét pedig – amelyen több bevágás is látható volt – a helyszínen hagyták, feltehetően azt is fel akarták darabolni.

A helyszínen hagyott nyomok alapján a körzeti megbízott az egyik családi ház udvarán feltalálta az eltulajdonított fát. Ezt követően a ház udvarán tartózkodó fiatal férfit igazoltatta, aki elmondta, hogy a fákat testvérével vágták ki és hordták be az udvarba.

Házkutatást követően az illegális „favágót” elszámoltatása végett a Devecseri Rendőrősre szállították a rendőrök, ahol beismerő vallomást tett. A testvérpárral szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt büntetőeljárás indult.


Szemüveget a tolvajnak!

Olvasószemüveget rakott zsebre a tolvaj egy veszprémi hipermarketben, de lebukott. A biztonsági szolgálat távozásakor emlékeztette, hogy zsebében egy kifizetetlen okuláré lapul.

2012. március 04-én a délutáni órákban egy székesfehérvári illetőségű 57 éves férfi tért be Veszprém városszéli hipermarketjébe vásárolni családjával. Míg a család többi tagja a bevásárlást intézte, ő egy 1015 forint értékű olvasószemüveget próbált fel, amelyről eltávolította az elektronikus áruvédelmi eszközt és ezt a szemüveget a zsebébe rakta. A terméket a pénztárnál sem fizette ki, az áruházból való távozása közben azonban a biztonsági szolgálat munkatársai emlékeztették „feledékenységére” és a rendőrség egyidejű értesítése mellett a szolgálati helyiségbe kísérték. Itt előkerült a férfi zsebéből a szemüveg, így a kár ott helyben megtérült.

Az ügyben a vásárlóval szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kerül sor a nyomozás lefolytatására.


Repülő bőröndök a főúton

Kalandos úton jutottak vissza tulajdonosaikhoz a szétszóródott bőröndök.

2012.03.04-én este 20:00 óra körül egy figyelmes állampolgár hívta telefonon a rendőrséget, hogy a 82-es főúton épülő körforgalomnál több bőröndöt lát az út szélén de sehol nem lát parkoló autót, amihez a bőröndök tartozhatnának. A rejtély csak később oldódott meg amikor kiderült, hogy egy távolsági busz csomagtér ajtaja nem megfelelően lett lezárva, és a bőröndök kanyarodáskor abból hullottak ki az út szélére. Ezt a busz utasai is észlelték és szóltak a sofőrnek, aki az első lehetséges helyen visszafordult a csomagokért, de mire visszaért a körforgalomhoz akkorra azok már eltűntek onnan. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a csomagokat egy becsületes megtaláló gyűjtötte össze és adta le a megfelelő helyen, így azok visszakerülhettek a jogos tulajdonosaikhoz.

Feltörték az Opelt

Komoly kárt okozott egy gépkocsi-feltörő, de célja ismeretlen, a kocsiból nem hiányzott érték.

Vasárnap, március 04-én egy veszprémi lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2012.03.03.-án 19.00 óra, valamint 03.04.-én 06.20 óra közötti időben a Veszprém, Jutasi úton leállított és a tulajdonát képező Opel Omega gépkocsi bal első ablakát betörte, de abból nem tulajdonított el semmit. Az elkövető a rongálással 25.000 Ft kárt okozott.

Újfajta csalási módszer

A hiszékenység ára igen magas lehet, ezt igazolja egy bakonyi fiatal esete is, aki nagy pénz reményében telefonba diktálta be adatait.
Február 29-én egy magát T-Mobile ügyintézőnek valló személy telefonált egy fiatalembernek. Az ismeretlen telefonáló közölte a 19 éves bakonyi fiatallal, hogy kisorsolták, 350 000 Ft-ot nyert. A nyeremény átadásához a sértettnek minden adatát, bankszámla számát be kellett diktálnia, majd a számlát vezető bankjában telefonos direkt szolgáltatást kellett kötnie, és az ahhoz tartozó 7 számjegyű biztonsági kódot is meg kellett adnia.

A nyereménynek megörülő fiatalember a telefonon érkezett minden kérésnek eleget tett, minden szükséges adatát bediktálta, és megkötötte a bankkal az internetes utaláshoz szükséges szerződést. Másnap döbbenten tapasztalta, hogy a bankszámláján lévő lekötött összeg nagy része eltűnt. A maradékot azonnal felvette, és jelezte a bankfiókban, hogy valaki jogosulatlanul emelt le pénzt a számlájáról. A hiszékeny sértettnek 1.350.000 Ft kára keletkezett.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy telefonon érkezett megkeresés esetén - melyben nyereményt ígérnek - legyenek kellően elővigyázatosak. Telefonon bankszámla adataikat, számlaszám, bankkártya szám, hozzá tartozó PIN kód, internet bank azonosító és jelszó senkinek NE adják meg ! Még akkor se, ha a bankjukra hivatkozva kérik azokat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.