Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Április 16. 16:10, hétfő | Helyi
Forrás: VMRFK

Előzetes letartóztatásban a badacsonytomaji halált okozó testi sértés gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásban a badacsonytomaji halált okozó testi sértés gyanúsítottja

Sikeres hétvége áll a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság mögött, két elfogás is történt a hétvégén.
A megye rendőrségi hírei.


Péntekendélelőtt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon feladta magát az a 25 éves férfi, akinek körözését a nyomozó szerv 2 hete halált okozó testi sértés gyanúja miatt rendelte el. Az őrizetbe vett fiatalember előzetes letartóztatását a Veszprémi Városi Bíróság vasárnap elrendelte.

(Korábban írtuk: „2012. március 30-án egy badacsonyi szállodában egy vállalkozó ünnepelte születésnapját. A több naposra tervezett mulatság ideje alatt, 2012.03.31-én 01:20 óra körüli időben a szálloda emeleti részén – ahol a vendégeket elszállásolták – az egyik fiatalember korábbi vélt sérelme miatt szóváltásba keveredett egy másik meghívottal. A folyosón a 25 éves oroszlányi illetékességű Szabó Tamás ököllel arcon ütötte vitapartnerét, melynek következtében a sértett tarkóját a liftajtóba ütötte. Az eszméletlen sérültet a mentősök az ajkai, majd később a győri kórházba szállították, de 2012.04.02-án életét vesztette. Az elkövető a cselekmény után ismeretlen helyre távozott.)

Elfogták a várpalotai emberölés gyanúsítottját

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2012.04.13-án este elfogták azt az inotai, 36 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a 9-én Várpalotán elkövetett emberöléssel.

A kiemelkedő nyomozói munka – alapos helyszíni szemle, nyomrögzítés és számos tanúkihallgatás – eredményeképpen került a rendőrség látóterébe a gyanúsítható személy, aki ellen a Bünügyi Szakértői és Kutatóintézet hathatós közreműködésével vasárnap hajnalra megdönthetetlen bizonyítékokat sikerült felsorakoztatni. A férfit a főkapitányság Bűnügyi Osztályán gyanúsítottként hallgatták ki, ezt követően pedig előzetes letartóztatását kezdeményezték. A Veszprémi Városi Bíróságon ma délelőtt zajló tárgyaláson a letartóztatást elrendelték.

(Korábban írtuk: „2012. április 9-én az esti órákban érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint egy várpalotai lakásban holtan találtak egy 74 éves asszonyt. A rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, ahol szemlét folytattak. A rögzített nyomok értékelése még a tegnapi napon is tartott, az eddigi adatok alapján nem zárható ki egyértelműen az idegenkezűség. A halál okát a rendőrség igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja.”)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.