Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 30. 14:29, kedd | Helyi
Forrás: Napló online

Elmosta az eső az átadást

Elmosta az eső az átadást

Tovább csúszik a 72-es főútvonal forgalomba helyezési eljárása, ezúttal a júliusi özönvíz tett keresztbe a kivitelezőknek.

Ha így megy tovább, akár egy évet is csúszhat a felújított 72-es főútvonal átadása. Ismeretes, az eredeti határidő 2010. október 18-a volt, de nem várt akadályokkal szembesültek az építők, ezért azt módosítani kellett. (A berhidai kereszteződésben 300 méter hosszon ivóvízvezetéket kellett kiváltani. Litéren pedig 500 méter hosszú optikai kábelt kellett áthelyezni, csak ezután kezdhették meg a padka szélesítését.)

A hiánypótlásokkal együtt július 22-én szerették volna megkezdeni a forgalomba helyezési eljárást, de két nappal korábban leszakadt az ég. 19-20-án özönvíz zúdult a térségre, két nap alatt 80 milliméternyi, 1,5 hónapnak megfelelő esőmennyiség hullott a térségre. A víz súlyos károkat okozott az árkokban, rézsűkben, vízi tárgyakban. Ezek kijavítása folyamatban van. Mindezek okán a forgalomba helyezési eljárást előreláthatóan csak szeptember közepén tudják megkezdeni.


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.