Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Január 03. 09:52, szerda | Bulvár
Forrás: Katasztrófavédelem

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Emlékplakettet adott át a napokban Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi igazgató az áramszolgáltató szakemberének egy december tizenharmadikán történt káresetnél nyújtott gyors és életmentő segítségnyújtásért.

Kigyulladt egy családi ház Balatonakarattyán, az Ady Endre utcában december tizenharmadikán. A kilencven négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, huszonkét tűzoltó oltotta a lángokat.

Éppen akkor indult munkába Erdélyi István, az áramszolgáltató szakembere, mikor a lángok felcsaptak az épületben. A kutya vonyítására lett figyelmes, ezért behatolt az épületbe, és még a hivatásos egységek kiérkezése előtt kimentette az épületből az ott lakó embert, majd az épület áramtalanításáról is gondoskodott. A tüzet a balatonfűzfői, pétfürdői és siófoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az épületből két propán-bután-gázpalackot és egy egészségügyi oxigénpalackot is kivittek az egységek. A mentők a lakót kórházba szállították.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Csillag István tűzoltó ezredes Erdélyi István úrnak a 2023. december 13-ai, Balatonakarattyán történt tűzesetnél tanúsított bátorságának és életmentő segítségnyújtásának elismeréseként emlékplakettet adományozott.

Címkék: életmentés, E.ON, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.