Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Január 03. 09:52, szerda | Bulvár
Forrás: Katasztrófavédelem

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Emlékplakettet adott át a napokban Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi igazgató az áramszolgáltató szakemberének egy december tizenharmadikán történt káresetnél nyújtott gyors és életmentő segítségnyújtásért.

Kigyulladt egy családi ház Balatonakarattyán, az Ady Endre utcában december tizenharmadikán. A kilencven négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, huszonkét tűzoltó oltotta a lángokat.

Éppen akkor indult munkába Erdélyi István, az áramszolgáltató szakembere, mikor a lángok felcsaptak az épületben. A kutya vonyítására lett figyelmes, ezért behatolt az épületbe, és még a hivatásos egységek kiérkezése előtt kimentette az épületből az ott lakó embert, majd az épület áramtalanításáról is gondoskodott. A tüzet a balatonfűzfői, pétfürdői és siófoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az épületből két propán-bután-gázpalackot és egy egészségügyi oxigénpalackot is kivittek az egységek. A mentők a lakót kórházba szállították.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Csillag István tűzoltó ezredes Erdélyi István úrnak a 2023. december 13-ai, Balatonakarattyán történt tűzesetnél tanúsított bátorságának és életmentő segítségnyújtásának elismeréseként emlékplakettet adományozott.

Címkék: életmentés, E.ON, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.