Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. November 27. 04:42, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

Együttműködnek!

Együttműködnek!

A magánnyomozói szakmai kamara, valamint a megyei rendőrkapitányság megerősítette együttműködését.

Asajtó munkatársai jelenlétében dr. Töreki Sándor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, főkapitány és Sánta Károly, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke új együttműködési megállapodást írtak alá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény (SzVMt.) 2012-től hatályba lépő módosításainak egyik következménye, hogy a vagyonőrök kötelező kamarai tagsága megszűnik. Ennek jelentős kihatása van eddigi együttműködés gyakorlatára, ezért merült fel az együttműködési megállapodás módosításának szükségessége.

Emellett a felek azt is felismerték, hogy a bűnmegelőzés további perspektívát nyújt az eddigi hagyományos együttműködésnek. A vagyonelleni bűncselekmények eredményes felderítése mellett ugyanilyen fontos, hogy a természetes és a jogi személyek a technika modern vívmányait felhasználva maguk is tegyenek a veszélyeztetettségük csökkentéséért. Ehhez viszont az is szükséges, hogy ismerjék, anyagi teherbíró képességük szintjén milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a védekezéshez. A korszerű vagyonvédelem eszközeinek népszerűsítése, illetőleg az erre a területre irányuló információcsere az együttműködés új területe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u