Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. November 27. 04:42, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

Együttműködnek!

Együttműködnek!

A magánnyomozói szakmai kamara, valamint a megyei rendőrkapitányság megerősítette együttműködését.

Asajtó munkatársai jelenlétében dr. Töreki Sándor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, főkapitány és Sánta Károly, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke új együttműködési megállapodást írtak alá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény (SzVMt.) 2012-től hatályba lépő módosításainak egyik következménye, hogy a vagyonőrök kötelező kamarai tagsága megszűnik. Ennek jelentős kihatása van eddigi együttműködés gyakorlatára, ezért merült fel az együttműködési megállapodás módosításának szükségessége.

Emellett a felek azt is felismerték, hogy a bűnmegelőzés további perspektívát nyújt az eddigi hagyományos együttműködésnek. A vagyonelleni bűncselekmények eredményes felderítése mellett ugyanilyen fontos, hogy a természetes és a jogi személyek a technika modern vívmányait felhasználva maguk is tegyenek a veszélyeztetettségük csökkentéséért. Ehhez viszont az is szükséges, hogy ismerjék, anyagi teherbíró képességük szintjén milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a védekezéshez. A korszerű vagyonvédelem eszközeinek népszerűsítése, illetőleg az erre a területre irányuló információcsere az együttműködés új területe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.