Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. December 11. 08:57, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Egyre többen vesznek téli gumit

Egyre többen vesznek téli gumit

Az idén, október végéig, 1,9 százalékkal nőtt a téli gumiabroncs-piac a tavalyi év azonos időszakához képest Magyarországon, közép-európai szinten 6,4 százalékos növekedést mértek.

A piaci értékesítési adatok szerint 2014-ről 2015-re a téli gumiabroncs-piac 0,2 százalékkal nőtt Magyarországon, nyári és téli gumiabroncsból összesen 2,4 millió újat értékesítettek. Tavaly az összes eladott gumiabroncs 52 százaléka volt téli, 48 százaléka nyári.

A téli gumi ára többnyire 10 és 35 ezer forint közötti, ami mérettől és típustól függ.

Négyévszakos abroncsot az autósok kevesebb mint 3 százaléka, javarészt férfiak használnak.

A Goodyear felmérésből kiderül, hogy az autósok közel tíz százaléka november végén is nyári gumival jár, és a megkérdezettek mintegy fele nem tudja, mikortól számít kopottnak és lecserélendőnek az abroncs.

Az MTI-nek megküldött közlemény szerint a megkérdezett női vezetők 13 százalékának, a férfi sofőrök közel 6 százalékának autóján volt nyári gumi november végén. A legtöbb autós akkor tartja fontosnak a téli gumit, amikor leesik az első hó, nem pedig akkor, amikor az ajánlott, vagyis 7 fok alatti hőmérséklet esetén - közölték.

A válaszadók 17 százaléka nem tudja, hogy milyen gyakran kell ellenőrizni a profilmélységet az abroncsain, több mint fele úgy gondolja, hogy elég, ha szezon elején megnézi, jóllehet havonta, vagy hosszabb út előtt mindenképpen ajánlott az ellenőrzés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára