Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 05. 13:07, szombat | Helyi
Forrás: mti

Egyesül a Continental veszprémi és budapesti gyáregysége

Egyesül a Continental veszprémi és budapesti gyáregysége

A Continental cégcsoport stratégiai döntése alapján november 1-jétől egy vállalatként működik a társaság veszprémi és budapesti gyáregysége, a Temic Hungary Kft. és a Continental Teves Magyarország Kft.

A Continental szerdai közleménye szerint a társaság erősíteni kívánja magyarországi piaci pozícióit, ezért szervezte egy társaságba két hazai autóipari divízióját.

A nemzetközi autóbeszállító világcég egyesített hazai vállalkozásának új neve Continental Automotive Hungary Kft.-re változott november 1-én. Az egyesült cég operatív irányítását két ügyvezető igazgató végzi: a jelenlegi budapesti igazgató, Luc Quisthoudt és a veszprémi igazgató, Kai-Uwe Walther. Az átalakulás alig érinti a két korábbi cég életét.

A döntés hátterében a két egyre fontosabb gyártó- és fejlesztési központ hatékonyságának további növelése állt. Az egyesüléssel átláthatóbbá válik a cég jogi struktúrája, eredményesebb lehet az autóipari divízió üzleti tevékenysége és a vállalat nagyobb súllyal képviselheti az érdekeit különböző fórumokon - magyarázta közleményében a Continental.

Mindkét telephelyen változatlan szervezeti struktúra és javadalmazás mellett folytatódik a munka. Az új cég teljes körűen ellátja korábbi tevékenységeit és továbbra is igényt tart a két vállalat valamennyi munkatársára, így a Continental Automotive Hungary hozzávetőleg 3.000 főnek ad munkát jelenleg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma