Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. Augusztus 15. 17:26, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: veszprem.hu

Búcsúzni jött a nagykövet

Búcsúzni jött a nagykövet

Utoljára tett hivatalos látogatást Veszprémben Izrael magyarországi nagykövet asszonya, hamarosan lejár a mandátuma.

Aliza Bin-Noun szombaton érkezett a megyeszékhelyre. Nagyon szereti Veszprémet, ezért fontosnak tartotta, hogy még egyszer eljöjjön hozzánk, mielőtt lejár a négy éves mandátuma, és hazaköltözik. Őt a németországi izraeli nagykövet első számú helyettese követi.

A nagykövet asszony Porga Gyula és felesége kíséretében többek között megtekintette a felújított Jezsuita templomot, valamint bejárta a Kolostorok és kertek projekthez kapcsolódó helyszíneket. A kötetlen beszélgetés részeként városunkhoz kötődő személyes élményei mellett kiemelte, később civilként is szeretne visszatérni Veszprémbe.
Aliza Bin-Noun legutóbb decemberben > járt nálunk, akkor a Veszprémi Zsidó Hitközség Hanuka ünnepségére érkezett, emellett a városházára is ellátogatott.


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.