Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 14. 23:09, péntek | Sport

Bucsi, Antal Zsigó, Kiss Norbi és a GRT is a dobogón a Slovakiaringen

Bucsi, Antal Zsigó, Kiss Norbi és a GRT is a dobogón a Slovakiaringen

A Slovakia Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára. Kiss Norbert két, Bucsi Attila egy győzelemmel zárt, de a magyar színekben kiváló formula autós és GT eredmények is születtek

Tikkasztó hőségben zajlottak az események a Automotodróm Slovakia Ringen a hétvégén. A pozsonyi repülőtértől 30 kilométerre lévő, 2009-ben Diósförgepatonyban felavatott, közel 6 kilométeres aszfaltcsíkon 12 és 23 méter között változó szintkülönbséggel kellett megbírkózniuk a versenyzőknek.

A TCR Eastern Europe mezőnyének idei harmadik versenyhétvégéje küzdelmes volt a versenyzők számára. A M1RA Motorsport versenyzője, Bucsi Attila a TCR Eastern Europe első versenyén második helyen zárt, lemaradva bajnoki riválisa Maťo Homola mögött. A Hyundai i30N-nel versenyző Bucsi aztán a második futamon nyerni tudott, ezzel véget ért Homola kétéves Slovakia ringi győzelmi sorozata. A versenyen a második futam rajtrácsa megfordult. Bucsi Attila a negyedik sorból rajtolt. Bucsi néhány kanyar után az első körben felkapaszkodott a második helyre. Majd négyes csata alakult ki az élen, Kajaia Bucsit, Homolát és Koutot védte. Bucsi meg akartaKajaiát, de két körbe telt, mire egy gyors jobb kanyarban ez sikerült, ezt követően már Bucsi Attila nagy előnnyel haladt át a célvonalon. Ezzel Bucsi megdöntötte Homola győzelmi rekordját hazai pályáján, a Slovakia Ringen, hiszen a szlovák pilóta a TCR Eastern Europe 2022-es szezonja óta verhetetlen volt itt, ahol mindkét futamot megnyerte, és tavaly megismételte ezt a sikert. Idén újabb győzelemmel nyitotta a hétvégét, de a vasárnapi versenyt a fiatal magyar pilóta tudta uralni, aki ebben az idényben harmadik futamát nyerte.

Az ESET CUP Series sorozat GT autók versenyében is indultak magyar versenyzők. Az Enduranceban győzöttAntal Zsigo és Max Hesse BMW M4 GT3-sával a Trevor Racing színeiben, 6. helyen zárt Gregor Zsigo szintén a Trevor Racing csapatából. A Lema Racing színeiben induló Mihajlo Mladenovic-csal párosban induló Lantos Szabolcs Mercedes AMG GT4-vel nem tudta befejezni a megmérettetést. Az első sprint versenyen Antal Zsigó a negyedik, Tim Gábor a 12. helyen ért a célba Lotus Exige V6 Cup-jával a GTX kategóriában. A második sprint versenyen a dobogó harmadik fokára állhatott fel Antal Zsigo, Tim Gabor a 14. lett a GFS Racing Team színeiben.

A TCC Clio Cup-ban Palotás Péter indult a PLTS Racing Kft. Renault-jával és huszadikként zárt. Az F4 CEZ Championship első versenyén a Ideal Line & Performance és GRT kötelékében versenyző Jonathan Correrella-nak Mikeš-sel és Karhan-nal kiélezett, kemény és szoros harcban kellett megküzdenie a harmadik helyért. A verseny vége felé Karhan és Corerella keményen, de tisztességesen küzdött az utolsó dobogós helyezésért, helyet cseréltek és egymás mellett hajtottak. Nagyon szoros volt, de Corerella mindössze 0,1 másodperccel megtartotta a harmadik helyet. A második versenyen Jonathan Correrella az ötödik lett. A harmadik versenyen a második helyért Kirill Kutskov, Jonathan Correrella, Max Karhan és Miroslav Mikeš vívott izgalmas csatát. Az előzési manőverek végül Mikeš és Correrella ütközéséhez vezettek. Míg a cseh pilóta letért a pályáról, Correrella folytatta, és megszerezte a harmadik helyet 0,1 másodperces előnnyel Karhan előtt.

Szintén a versenyhelyszín adott otthont az OMV MAXXMOTION FIA ETRC TRUCK RACE OF SLOVAKIA versenynek, melyen a ötszörös Kamion Európa-bajnok, a RÉVÉSZ RACING KFT. színeiben induló Kiss Norbert a négy futamból négy győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel nyűgözte le a közönséget.

Fotó: Ott András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 12:00, kedd | Sport

A németek elleni pontszerzéssel saját kezében maradna a magyarok sorsa

A Svájctól elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyar labdarúgó-válogatottnak szerdán a házigazda németek ellen bravúros pontszerzésre van szüksége ahhoz, hogy teljesen a saját kezében maradjon a sorsa az Európa-bajnokságon.

2024. Június 18. 08:24, kedd | Sport

Öngóllal nyertek a franciák, Mbappé orra eltört

A francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Ausztriát a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján.

2024. Június 18. 08:20, kedd | Sport

Szlovák bravúrgyőzelem a belgák ellen

A szlovák válogatott a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva 1-0-ra legyőzte az esélyesebb belga csapatot hétfőn Frankfurtban a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában.

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Sport

EURO-2024 - Eriksen gólja csak egy pontot ért Dániának a nagyot hajrázó szlovénok ellen

A szlovén és a dán válogatott 1-1-es döntetlent játszott a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.