Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. November 19. 05:10, szombat | Helyi
Forrás: Saját tudósítás

Bemutatkoznak az intézmények a pályaválasztási kiállításon Veszprémben

Bemutatkoznak az intézmények a pályaválasztási kiállításon Veszprémben

A Munkaügyi Központ 12. alkalommal szervezte meg a pályaválasztási kiállítást, ahol 52 középfokú-, felnőttképző- valamint felsőoktatási intézmény mutatja be képzési kínálatát pénteken és szombaton, a Veszprém Arénában.

A rendezvény célja, hogy a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló iskolai tanulóknak, különösen pedig a pályakezdő fiataloknak és a pályakorrekcióra készülő fiatal felnőtteknek komplex, az egyes korcsoportok sajátosságainak megfelelő regionális munkaerő-piaci információszerzési lehetőséget teremtsen és olyan szakmai tanácsadói rendszer alakuljon ki, amely segítséget nyújt a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő pályaválasztási döntés megkönnyítéséhez, az egyén pályaválasztása és a munkaerő-piaci igények közötti összhang megteremtéséhez.

A pályaválasztás komoly döntés, hiszen ez határozza meg a fiatalok számára a következő időszak továbbtanulási lehetőségeit, majd a munkaerő-piacon való elhelyezkedést- hangsúlyozta a kiállítás megnyitóján a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Dr. Nagylaki Csilla elmondta azt is, hogy a pályakezdő munkanélküliek száma Veszprém megyében több mint 20%-kal csökkent az elmúlt egy évben. A főigazgató kitért arra is, hogy a kormányzat pályázatokkal, közmunka programokkal segíti a munkahelyteremtést, a munkanélküliség mérséklését. Dr. Nagylaki Csilla arra bíztatta a fiatalokat, hogy jól nézzenek körül a szakképző iskolák, szakmunkás-képző intézmények standjánál is, hiszen terméket előállítani ugyanolyan fontos, mint szellemi munkát végezni, a jó szakma pedig gyakran többet ér egy diplománál.

Pályaválasztás alkalmával az emberek hajlamosak arra, hogy mások véleménye alapján percek alatt beiskolázzák gyermekeiket illetve magukat egy nem alkalmas iskolába. Ezek a fórumok azonban éppen azt segítik, hogy mindenki alaposan megismerje a képzési kínálatot vagy éppen azt, hogy adott pálya, szakma milyen jövedelmi viszonyokat, munkakörülményeket nyújthat a fiataloknak a későbbiekben- fogalmazott köszöntőjében Bálint István a Foglalkoztatási Hivatal szakmai főigazgató-helyettese. Bálint István elmondta, szervezetük 12 éve szervez ilyen és ehhez hasonló pályaválasztási programokat az országban már több mint 100 helyszínen.

A rendezvényen a szakképzést folytató iskolák és felnőttképző-intézmények szakmai- és termékbemutatóit nézhették meg az érdeklődők valamint a munkaügyi központ humán szakszolgálata a pályaválasztási tanácsadás keretén belül számítógépes programokkal nyújtott segítséget pályatervezéshez, pályaválasztáshoz és pályakorrekcióhoz diákoknak és felnőtteknek egyaránt.

A pályaválasztási kiállításon résztvevők külföldi munkavállalási lehetőségekről is tájékozódhattak valamint megismerhették a legújabb pályázati lehetőségeket a Széchenyi Programiroda jóvoltából. A színpadon a megjelent intézmények tehetséges diákjainak műsora szórakoztatta a közönséget a rendezvény ideje alatt.
November 23-án, szerdán hasonló programokkal várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és szüleiket Pápán, a városi sportcsarnokban 9.00 órától 18.00 óráig.

Az eseményen készült képeink elérhetőek a képgalériában!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.