Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Április 17. 20:57, kedd | Helyi
Forrás: Saját forrás

Baláca kinyitotta kapuit

Baláca kinyitotta kapuit

Az idei év sok izgalmat és újdonságot kínál, hiszen nyárra lesz látható annak a közel 2 éves munkának az eredménye, amelynek köszönhetően közel 130 millió forintból látogatóbarát fejlesztésekkel várják az odalátogatókat.

A megszokott májusi időpontnál kicsit korábban, már a mai napon megnyitotta kapuit a közönség előtta Villa Romana Baláca. A nyitásra való felkészülésben nagy segítséget jelentettekaz önkéntesek, a nyitva tartás biztosítását pedig közcélú munkavállalók segítségével oldják meg.

Az idei év sok izgalmat és újdonságot kínál, hiszen nyárra lesz látható annak a 1,5-2 éves előkészítő munkálatnak az eredménye, amelynek köszönhetően közel 130 millió forintból látogatóbarát fejlesztésekkel várják a látogatókat.Előreláthatólag júniustól lesz teljes formájában látható a korabeli ebédlő hangulatot idéző szoba római kort idéző bútorzattal és falfestéssel és a multimédiás információs pultok, 3D-s vetítőterem.

Szintén nyárra készül el a legnagyobb mozaikpadló másolatának eredeti helyen történő kihelyezése: április 26-tól kezdik el lefektetni a mintegy 700 000 darabból álló mozaikmásolatot a lakóház 20-as szobájában, amely – mérete és minősége miatt – egyedinek számít a világon. A lakóház a munkálatok alatt is nyitva áll, mindenkit szeretettel várnak.

A nyitvatartás idén a buszmenetrendhez igazodik, keddtől péntekig10-től 18 óráig, hétvégente 10-től 17 óráig.

Június 1-én este Kövi Szabolcs koncerttel, június 2-án egész napos római kort idéző programmal: színdarabok, római hadsereg bemutatóval várják majd a Balácára ellátogatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.