Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 29. 19:49, péntek | Helyi sport
Forrás: mkbveszprem.eu

Az első MKB meccs a szezonban

Az első MKB meccs a szezonban

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az MKB-Veszprém kézilabda csapata.

Az első összecsapást (hagyományosan) a Balatonfüred ellen vívta az MKB Veszprém KC együttese. A helyszín a nagy derbiket megélt régi csarnok volt, ezúttal azonban nem tölthették meg a nézők a lelátót, mivel a találkozót zárt kapuk előtt rendezték.
A csapatból Hud Vedran és Gulyás Péter csak a bemelegítésnél volt a pályán, sérülésük még nem engedte meg, hogy a találkozón is szerepelhessenek.


MKB Veszprém KC – Balatonfüredi KC 39:28 (12:8,15:10,12:10)

Hétméteresek: 7/5 ill. 5/4
Kiállítások: 6 ill. 8 perc
A veszprémiek góllövői: Iváncsik G. 4, Sulic 5, Ilyés 4, Vujin 6 (4), Terzic 5, Perez 2, Vilovski 3, Korazija 4, Iváncsik T. 1, Schuch 2, Császár 2 (1), Laluska 1.
Kapusok: Fazekas 6 védés (1 hetes), Alilovic 7 védés, Liszkai 5 védés.

Első harmad:

A kapuban Fazekas kezdett, előtte Iváncsik T., Sulic, Laluska, Ilyés, Császár, Iváncsik G. összeállításban kezdtünk, védekezéssel. Támadásban Laluskát Vujin váltotta, így ez a 8 ember játszotta végig a kezdő játékrészt.
A felkészülés első hazai gólját Iváncsik Gergő szerezte széléről, Ilyés szép passza után. Sokáig együtt haladtak a csapatok (15. perc: 6:7), majd néhány Fazekas védés, több sikeres blokkolás, valamint az ezekből szerzett gyors gólok után a harmad végére belelendült a Veszprém, és egy 6:0-s sorozattal átvette a vezetést a hazai csapat. Ebben a harmadban különösen Sulic volt elemében, aki 5 gólt lőtt, ebből legtöbbször Vujin találta meg az átadásaival. De emlékezetes volt Császár Pazar passza egy lerohanásnál Iváncsik Gergőnek, valamint Iváncsik Tamás bravúros labdaszerzése, amikor több méteres hátrányt behozva szerezte meg az ellenfél játékosa elől a labdát. A különbség nagyobb is lehetett volna, de két hétméterest is kihagytunk.

Második harmad:

A kapuban Alilovic váltotta Nándit, s mivel támadással indítottunk, az Iváncsik T., Vujin, Terzic, Vilovski, Perez, Korazija hatossal indítottuk mezőnyben a harmadot. Védekezésben Schuch váltotta Vujint.
Fokozatosan növeltük az előnyünket, a harmad végére majdnem elértük a 10 gólos különbséget. Vujin volt a legeredményesebb (ebben a periódusban minden büntetőjét értékesítette), de jól játszott Terzic és Korazija is támadásban. Védekezésben nagyon sokszor képtelenek voltak átlőni a falat a vendégek, a kapuban Alilovic sokszor megtréfálta Pásztorékat, Schuch kétszer is labdát szerzett a beálló elől, így lett egyre nagyobb a különbség a két csapat között. A legemlékezetesebb pillanatok azok voltak, amikor Korazija a Vujin által kapufára lőtt labda után megszerezte a játékszert, és bravúrosan kiharcolt egy büntetőt, valamint amikor Iváncsik Tamás úgy lőtt lerohanásból gólt, hogy több játékost is kicselezett, mielőtt értékesítette volna a ziccert.

Záró harmad:

Ebben a játékrészben Liszkai állt a kapuban, előtte Iváncsik T., Sulic, Ilyés, Schuch, Terzic és Iváncsik G. kezdett, támadásban Császár és Laluska váltotta Terzicset és Sulicsot. Aztán a harmad közepén Gergő helyett jött Dávid, Terzic helyett Ilyés (támadásban), a jobbszélre pedig Schuch került Iváncsik T. helyére.
Itt már nagyon lehetett érezni, hogy a srácok nagyon kemény napokon vannak túl, többször nem zárt vissza a védelem időben, bár azt is érdemes megjegyezni, hogy új formációban védekezett a csapat, de most nem áruljuk el ez mit jelent, a bajnokságban úgyis kiderül. Ebben a szakaszban többször is eredményesek voltunk lerohanásból, néhányszor nagyon szép kombináció után.
Összességében magabiztosan győzött a Veszprém, a fürediek csak az elején voltak egyenrangú partnerek. A mérkőzés után a csapat Badacsonyba utazott, ahol valószínűleg jóízűen vacsoráztak a kemény edzések után.













 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.