Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Május 22. 14:21, kedd | Sport
Forrás: Pecsu Press / Magyar Sumo Szakszövetség

A világjátékokért küzdenek a magyar sumósok

A világjátékokért küzdenek a magyar sumósok

A Magyar Sumo Válogatott Felcsúton edzett a hétvégén. Bárdosi Sándor kerete a júniusi, ukrajnai kvalifikációs tornára készül.

A jövő évi, Kolumbiában rendezendő nem olimpiai sportágak világjátékára kijutás a célja annak a kvalifikációs versenynek, melyet június 13. és 17. között rendeznek az ukrajnai Lutsk városában. A Bárdosi Sándor szövetségi kapitány által irányított Magyar Sumo Válogatott keretének tagjai ennek tudatában tréningeztek a hétvégi összetartáson.

Az ukrán kontinentális viadal győztesei automatikusan kijutnak a 2013-ban, a dél-amerikai Kolumbiában rendezendő világjátékokra. A kali tornára összesen három selejtező versenyről lehet kvalifikációt szerezni: az ukrán tornán kívül az októberi hongkongi sumo világbajnokságról, valamint a novemberi szentpétervári harcművészeti vb-ről.

A magyar csapat esélyesei között ott van a nehézsúlyú Liborné Makai Erika - Libor Dezső aktuális sumo világbajnok felesége - és Kálló Gyöngyi, a 85 kg-os Brilla Gergő, továbbá középsúlyban a honosított Nunajev Juszup.

Pecsu Press

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.