Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Február 10. 12:26, péntek | Helyi
Forrás: Saját forrás

A világ legjobbjai között a herendi porcelán

A világ legjobbjai között a herendi porcelán

A Manufaktúra újdonságai - a januári Párizsi-, majd Milánói Szakvásár után - 2012. február 10 – 14 között mutatkoznak be a frankfurti seregszemlén.

A németországi Frankfurt ma fontos pénzügyi, kereskedelmi és kulturális központ. A frankfurti kereskedelmi vásárok több száz éves múltra tekintenek vissza. Már a középkorban kínálhatták itt eladásra portékáikat a messzi földről érkező kereskedők. A frankfurti „Ambiente” a világ legnagyobb fogyasztási cikkekkel foglalkozó vására. A kézi készítésű luxus porcelánt előállító, és termékeit több, mint ötven országba exportáló Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. számára Frankfurt – közel harminc éve – a Herendi újdonságok legfontosabb bemutatkozási lehetősége. A Manufaktúra újdonságai - a januári Párizsi-, majd Milánói Szakvásár után - 2012. február 10 – 14 között mutatkoznak be Frankfurtban. A patinás Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítási standja a vásár fő épületében, a világ élvonalába tartozó más márkák társaságában található, a stand megjelenése Herendhez méltó: elegáns, nemesen letisztult.

Herend újdonságai egyrészről az idei évben jubiláló Apponyi minta és a Sisi évforduló előtt tisztelegnek, másrészről pedig folytatják az utóbbi években elkezdett stílusteremtő, innovatív termékfejlesztési munkát, melynek során ismét számtalan új, bravúros forma és modern felfogású, a mai lakásokba, irodákba is jól illeszthető alkotás keletkezett. Közülük is leginkább az újragondolt Gödöllő mintát, az Elisabeth-et, és az Apponyi minta új színváltozatait érdemes kiemelni, amelyeknél néhol – a Herendi porcelánoknál megszokott – arany díszítés helyét, a mostanra egyre népszerűbb platina vette át. A színek közül az idei évben a türkiz szín aratta a legnagyobb sikert.

Az Apponyi minta története az apró virágok, kecsesen hajlongó levelek, és az őket átölelő stilizált kerítés alkotta “Indiai virágkosár” dekorral kezdődik. Ez az egzotikus motívum hamar igen népszerű lett, az 1867-es Párizsi Világkiállítás alkalmával, Ferenc József tiszteletére rendezett fogadáson ilyen készlettel terítették meg az Elysée palota asztalait. A híres államférfi, diplomata és hazafi, Gróf Apponyi Albert volt az, akinek kérésére az „Indiai virágkosár”-ból kinagyították a fő motívumot, így egy letisztultabb minta keletkezett, mely tökéletesen egyesíti a Távol-Kelet egzotikumát és a kiegyensúlyozott polgári életérzést.

Az újraálmodott Herendi minták mellett, kiemelkednek még a formabontó, áttöréses technikával készült új Herendi dísztárgyak, illetve a - minden évben nagy népszerűségnek örvendő – limitált darabszámban készített vázák, falitálak, figurák és páros teáskészletek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt