Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 23. 05:37, szerda | Helyi
Forrás: mti

A veszprémi Petőfi Színház legjobb előadásait is láthatják Kecskeméten

A veszprémi Petőfi Színház legjobb előadásait is láthatják Kecskeméten

A fesztivált a veszprémi Petőfi Színház Értelem és érzelem című előadása nyitja meg. A darab különlegessége, hogy Jane Austin regényének ez az első hazai színpadi változata.

Keddtől november 29-ig negyedik alkalommal rendezik meg a kecskeméti Vándorfesztivált, amelyen hét vidéki teátrum legjobb előadásait láthatja a közönség.
Hét város színházának egy-egy darabja lesz műsoron, Békéscsaba, Debrecen, Győr, Sopron, Szolnok és Veszprém társulata mutatkozik be a mi közönségünk előtt - mondta Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház direktora hétfőn az MTI-nek.

Cseke Péter hangsúlyozta: a színházi fesztivál díjairól közönségzsűri dönt, amelynek tíz tagját több száz jelentkező közül választották ki, majd az általuk odaítélt elismeréseket a jövő évi Vándorfesztiválon vehetik át a legjobbnak ítélt előadások, színészek és rendezők. A fesztiválon a zenés előadástól a vígjátékon át a drámáig minden műfaj képviselteti magát.

A színházigazgató felidézte, hogy a különböző magyarországi városokban prosperáló színházak 2008-ban Bujtor István javaslatára határozták el, hogy - átlépve a színházak véges anyagi lehetőségein - Vándorfesztivált szerveznek, helyet adva az egymás közötti érdemi párbeszédnek és szakmai együttműködésnek. Az első fesztivál házigazdája Veszprém volt, tavaly Szolnok rendezte a találkozót.

A kezdeményezéshez csatlakozott színházak a részvételt saját költségvetésükből fedezik, az előadások szervezését és az azzal járó költségeket a fogadó színház biztosítja, de övé a bevétel is - fűzte hozzá az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.