Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. December 02. 11:44, péntek | Helyi
Forrás: borsonline.hu

A Veszprém megyei páros fél Amerikát átverte

A Veszprém megyei páros fél Amerikát átverte

A szerelmes fiatalok, Zsolt és Enikő egy jobb élet reményében utaztak a tengerentúlra, ahol az amerikai rendőrök szerint rövid idő alatt több százmillió forintnyi zöldhasúval gyarapították bankszámlájukat.

Hónapokkal ezelőtt egy jobb élet reményében költözött az ígéret földjére a 25 éves L. Zsolt és barátnője, a 29 esztendős S. Enikő. Bűnös álmaik megvalósítása helyett most börtönben ülnek, csalássorozatuknak kedden este vetett véget a rájuk lecsapó bostoni rendőrség.

– Idegen személyek autóival kapcsolatos adatokat gyűjtöttek össze, aztán ezeket a járműveket úgy hirdették meg, mintha ők akarnák eladni azokat – tájékoztatta a boston.com internetes lapot Steve Blair nyomozó. A pénzt a PayPal névre keresztelt internetes fizetési rendszeren keresztül kapták meg a csalók. Ennek a fizetési módszernek az a jellemzője, hogy nem fedi fel a vásárló előtt a banki adatokat, tehát a bankszámla-tulajdonos nevét és számlaszámát. Viszont a vevők az utalást követően az autót sosem kapták meg. Egyelőre nem sikerült felgöngyölíteniük a páros által elkövetett összes bűncselekményt, csak annyi biztos, hogy Bostonban egy hónap alatt közel egymillió dollárt (234,6 millió forintot) csaltak ki áldozataiktól. Összességében valószínűleg több millió dollárnak veszett nyoma, a hatóságok szerint a hatalmas összeg szétosztva, külföldi bankszámlákon pihenhet.

Enikő családját egy Veszprém megyei településen találtuk meg. A lány testvére és édesanyja tegnap értesült Enikő őrizetbe vételéről.

– Nemrég ment külföldre Enikő és Zsolt, s több ismerősük is velük tartott. Kedden még beszéltünk velük telefonon, akkor még semmi sem utalt arra, hogy bajban lennének – zokogta Enikő testvére. – Tegnap reggel kaptunk egy hívást, akkor tudtuk meg, hogy mi történt. Azonnal próbáltuk elérni őket telefonon, de már nem sikerült kapcsolatba lépnünk velük. Borzasztóan aggódunk Enikőért, s egyelőre csak azt szeretnénk elérni, hogy az ügyüket mindenképp itthon tárgyalják – mondta az aggódó testvér.

Megkerestük a magyar rendőrséget is, tudnak-e az ügyről, kértek-e Amerikából segítséget a nyomozáshoz, de lapzártánkig nem kaptunk választ - írja a Borsonline.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.