Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Augusztus 19. 19:37, péntek | Helyi
Forrás: origo.hu

A tűz előtt vizsgálódott az adóhatóság a veszprémi üzemben

A tűz előtt vizsgálódott az adóhatóság a veszprémi üzemben

A Veszprémben szerdán teljesen leégett, üzemcsarnokban csütörtökön kellett volna beszerelni a tűz- és füstjelző berendezéseket, és különböző szabálytalanságok miatt a NAV is járt a cégnél.

Az [origo] információi szerint a veszprémi ipari park területén szerda este kigyulladt fröccsöntő üzemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a tüzet megelőző napokban különböző szabálytalanságok miatt eszközöket zároltak, és a cégnél csütörtökön kellett volna a tűz- és füstjelző berendezéseket beszerelni. Egy, az ügyet hivatali minőségében közelről ismerő, névtelenséget kérő forrás szerint a szerda esti tűzben minden megsemmisült, amit korábban a NAV zárolt.

A NAV szóvivője, Burillák Attila az [origo]-nak azt mondta, az adótitok védelme miatt semmilyen információt nem adhatnak ki a különböző vizsgálatokról, így nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy végeztek-e vizsgálatot a Wolters Hungaria Kft.-nél a tüzet megelőzően. A rendőrség egyelőre még csak azt vizsgálja, hogy történt-e egyáltalán szándékosság, vagy baleset okozta a tüzet szerda este - mondta az [origo]-nak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Többször próbáltuk elérni a cég holland tulajdonosát vagy más vezetőjét. Egyetlen alkalommal sikerült egy mobiltelefonszámon beszélnünk a Wolters Hungaria képviselőjével, aki azt mondta, csak hollandiai vezetékes telefonszámot tud adni a tulajdonoshoz. Kérdésünkre, miszerint hol tartózkodik jelenleg a tulajdonos, azt mondta, már visszautazott Hollandiába. A tűzesetre, illetve a NAV-vizsgálatra vonatkozó kérdéseinkre a cég képviselője nem kívánt válaszolni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára