Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2011. Augusztus 19. 10:00, péntek | Helyi sport
Forrás: veszprembarabaskc.hu

A Siófokot is legyőzte a Barabás

A Siófokot is legyőzte a Barabás

Félidei döntetlen után három góllal legyőzte az egyik fő riválisát a Veszprém Barabás KC a soron következő felkészülési mérkőzésen. A találkozóra meglepően sokan voltak kíváncsiak.

A Március 15. úti csarnokban játszott edzőmeccset a VBKC a jelentősen megújult Siófok KC ellen, a vendégeknél Ábrahám Szilvia személyében ismerős arc is akadt a veszprémi drukkerek számára. A Barabás új szerzeményei közül a kezdőcsapatban kapott helyet Mayer Szabina, Bulath Anita valamint a kapuban Kiss Éva is.
Az első félidő elején a vendég csapat nehézkesen kezdett, pontatlan passzok, eladott labdák és a kommunikáció hiánya jellemezte a Balaton-partiak játékát. A hazaiak kíméletlenül kihasználták helyzeteiket, és a remek kapusteljesítménynek köszönhetően 5-0-s szériát hozott a csapat, mely a vendégek edzőjét időkérésre sarkallta.

A taktikai szünet után magára találtak a siófokiak, szépen lassan tartani tudták az iramot a mieinkkel, habár kemény védekezésük következményeként sok hétméterest ítéltek a játékvezetők. A félidő végére mégis egyenlíteni tudtak a vendégek, így 15:15-s állással mentek pihenni a csapatok.

A második harminc percben hasonló izgalmakra számíthattunk. Mindkét csapat lendületesen, felspannolva érkezett a pályára. A vendégek lényegesen jobban kezdték ezt a félidőt, mint az elsőt, a gólok felváltva estek, de a vezetést egyszer sem tudták átvenni a vendégek, ők futottak a eredmény után. Habár a hazaiakon látszott a meccs végére a fáradtság, az utolsó 10 percre kiharcolt kétgólos előnyt végig megtartották. A mérkőzés utolsó momentuma Emberovics Míra hetese volt, ő állította be a 32-29-es végeredményt.
A mérkőzés kiemelkedő alakja Bulath Anita volt, aki összesen 12 gólt szerzett, valamint védekezésben és támadásban egyaránt dicsérni lehet Mayer Szabinát. A veszprémi győzelemhez szintén sokat tett hozzá Kiss Éva kapusbravúrjai, de az egész csapat megérdemli a dicséretet, ezzel az eredménnyel kiegyeznénk a bajnokságban is a Siófok ellen.

Veszprém Barabás KC - Siófok KC 32-29 (15-15)




 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 13:47, kedd | Bulvár

Féláron vehet gyerekjátékokat a NAV-tól

Rendszeres dilemma, hogy karácsonyra, mikulásra milyen ajándéknak örülnének a családtagok és mikor van idő megvásárolni azt.

2024. Október 22. 10:36, kedd | Külföld

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az izraeli katonai mozgásokról szóló titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az Irán elleni lehetséges izraeli előkészületekről szóló, szigorúan titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

2024. Október 22. 10:36, kedd | Sport

Bajnokok Ligája - Újra találkoznak a legutóbbi döntősök

Kedden kilenc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakasza, a harmadik forduló első játéknapján újra találkozik az előző idény két döntőse: a címvédő Real Madrid a Borussia Dortmundot fogadja.

2024. Október 22. 10:35, kedd | Belföld

A Keleti pályaudvaron zavartalan a vonatközlekedés kedd hajnalban

Ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok a Keleti pályaudvaron kedd hajnaltól, miután a szakemberek hétfőn nem sokkal éjfél előtt befejezték a megrongálódott váltó teljes helyreállítását