Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 19. 10:00, péntek | Helyi sport
Forrás: veszprembarabaskc.hu

A Siófokot is legyőzte a Barabás

A Siófokot is legyőzte a Barabás

Félidei döntetlen után három góllal legyőzte az egyik fő riválisát a Veszprém Barabás KC a soron következő felkészülési mérkőzésen. A találkozóra meglepően sokan voltak kíváncsiak.

A Március 15. úti csarnokban játszott edzőmeccset a VBKC a jelentősen megújult Siófok KC ellen, a vendégeknél Ábrahám Szilvia személyében ismerős arc is akadt a veszprémi drukkerek számára. A Barabás új szerzeményei közül a kezdőcsapatban kapott helyet Mayer Szabina, Bulath Anita valamint a kapuban Kiss Éva is.
Az első félidő elején a vendég csapat nehézkesen kezdett, pontatlan passzok, eladott labdák és a kommunikáció hiánya jellemezte a Balaton-partiak játékát. A hazaiak kíméletlenül kihasználták helyzeteiket, és a remek kapusteljesítménynek köszönhetően 5-0-s szériát hozott a csapat, mely a vendégek edzőjét időkérésre sarkallta.

A taktikai szünet után magára találtak a siófokiak, szépen lassan tartani tudták az iramot a mieinkkel, habár kemény védekezésük következményeként sok hétméterest ítéltek a játékvezetők. A félidő végére mégis egyenlíteni tudtak a vendégek, így 15:15-s állással mentek pihenni a csapatok.

A második harminc percben hasonló izgalmakra számíthattunk. Mindkét csapat lendületesen, felspannolva érkezett a pályára. A vendégek lényegesen jobban kezdték ezt a félidőt, mint az elsőt, a gólok felváltva estek, de a vezetést egyszer sem tudták átvenni a vendégek, ők futottak a eredmény után. Habár a hazaiakon látszott a meccs végére a fáradtság, az utolsó 10 percre kiharcolt kétgólos előnyt végig megtartották. A mérkőzés utolsó momentuma Emberovics Míra hetese volt, ő állította be a 32-29-es végeredményt.
A mérkőzés kiemelkedő alakja Bulath Anita volt, aki összesen 12 gólt szerzett, valamint védekezésben és támadásban egyaránt dicsérni lehet Mayer Szabinát. A veszprémi győzelemhez szintén sokat tett hozzá Kiss Éva kapusbravúrjai, de az egész csapat megérdemli a dicséretet, ezzel az eredménnyel kiegyeznénk a bajnokságban is a Siófok ellen.

Veszprém Barabás KC - Siófok KC 32-29 (15-15)




 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.