Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 15. 18:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem közleménye

A katasztrófavédelem közleménye

Frissítve! Az űrszonda darabjai beléptek a föld légkörébe és Spanyolország térségében várható a becsapódásuk!

Frissítve 20.25: Az űrszonda darabjai beléptek a föld légkörébe és Spanyolország térségében várható a becsapódásuk, így Magyarországon semmilyen óvintézkedés nem szükséges.

Korábban:

A világűrből visszatérő Phobos-Grunt űrszonda a legfrissebb előrejelzések szerint egy Brazíliát és Közép-Európát átszelő pályán haladva érkezik a Földre a közleményünkhöz mellékelt ábra szerint.

Jelenleg az űrügynökségek nem tudják teljes bizonyossággal kizárni, hogy a darabokra széteső műhold egyes részei Magyarország területén csapódnak be. Az orosz űrügynökség szerint várhatóan már csak egyszer kerüli meg a Földet az űreszköz.

Kérjük a lakosságot, hogy fokozottan figyeljék a katasztrófavédelem közleményeit, az esetleges elzárkóztatásra vonatkozó információkat haladéktalanul közzétesszük a híradásokban.

Amennyiben bárki becsapódásról szerez, tudomást hívja a 105-ös segélyhívót! Minden esetben közöljék, hogy történt-e személyi sérülés! Az űrszonda lezuhanó darabjait ne fogják meg, azzal semmilyen módon ne érintkezzenek!

A katasztrófavédelem, a magyar rendőrséggel és a magyar honvédséggel együttműködve folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és felkészültek az esetleges beavatkozásokra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek