Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 06. 07:11, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

A hatodik helyről indulhat Michelisz

A hatodik helyről indulhat Michelisz

Michelisz Norbert a hatodik, Wéber Gábor pedig a 16. helyről vághat neki a túraautó-világbajnokság (WTCC) Hungaroringen sorra kerülő vasárnap délelőtti versenyének.

Michelisz egy jól sikerült gyors körrel a hatodik pozícióban végzett a szombati időmérő edzés első részében, így továbbjutott a 12 leggyorsabb részvételével megrendezett második szakaszba. Wéber legjobb körideje ugyanakkor csak a 17. helyre volt elég a 22 autót felvonultató mezőnyben, utóbb azonban a 13. Alberto Cerquit és a 19. Tom Coronelt a parc fermére vonatkozó szabályzat megsértése miatt a mezőny végére sorolták, így Wéber egy helyet előrelépett.

Michelisz az időmérő második részében is a hatodik legjobb időt futotta, ez azt jelenti, hogy a második, vasárnap délutáni állórajtos versenyt – melyben a WTCC szabályainak megfelelően az időmérő első tíz helyezettjének sorrendje megfordul – az ötödik helyről kezdheti meg. „Azt gondolom, az első futamban szerencse is kell a dobogós hely megszerzéséhez, inkább arra koncentrálnék, hogy minél több pontot szerezzek összetettben, valamint a nem gyári pilóták versenyében – nyilatkozta Michelisz az időmérő után. – A második versenyen már bármi megtörténhet, tudjuk, hogy az autónkkal állórajtnál akár két-három sort is előre lehet lépni, remélem, hogy a délutáni futamon nagyon jó eredményt érek el.”

Wéber az edzés után azt mondta, váltóproblémái miatt nem tudott jobb időt autózni, s nagyon bosszús a teljesítménye miatt. „Hazai pályán, saját közönség előtt természetesen nem ilyen eredménnyel szerettem volna zárni az időmérőt – fogalmazott. – Bosszantó, hogy technikai probléma akadályozott meg a jobb szereplésben. Bízom abban, hogy az állórajtos második futamban jól sikerül majd a startom.”

Az időmérő edzés végeredménye:
1. Yvan Muller (francia, Chevrolet) 1:54.503 perc
2. Robert Huff (brit, Chevrolet) 1:54.770
3. Alain Menu (francia, Chevrolet) 1:54.993
...6. Michelisz Nobert (BMW) 1:55.322
...17. Wéber Gábor (BMW) 1:56.542

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.